Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

18.3.14
0
Divadlo na Rendezi naše deti proste úprimne milujú. Piatok 7. 3. 2014 KS IMPULZ bol obdivuhodne znovu početne zaplnený, veď teta herečka KIKA so svojím známym divadielkom MA KILE hrala svoj ďalší vábivý titul „OPICE Z NAŠEJ KNIŽNICE“.


Čarovný svet príbehov v knihách ožíva vďaka tete KIKE a nezbedným opiciam v rozprávke o Červenej čiapočke. A deti, ako verní diváci hneď spontánne reagujú a stávajú sa plní vzrušenia z deja aj hercami, kde to dobro tak vzácne vždy víťazí nad zlom a v deťoch zostáva to dôležité poznanie, že je ľudsky správne pomáhať priateľom, známym, všetkým, keď to potrebujú v živote najviac. Nádherne vždy vyznieva ten oduševnený potlesk detí ako ocenenie hercom, že ich zaviedli do pomyselnej knižnice rozprávok, kde v súzvuku s týmto divadelným zážitkom chceli okamžite čítať knihu „O červenej čiapočke“.

Cyklus „Divadlo si vychováva detského diváka“ je veľkým úspechom vedúcej ťahúňky Eriky Molnárovej z Klubu Rendzských matiek a detí, ktorá citlivo znalá detskej duše vyberá mesiac čo mesiac divadielka, hry, ktoré vyvolávajú tak veľký záujem a priazeň o tieto divadelné predstavenia. V zohratej spolupráci s Monikou Luknárovou, pracovníčkou oddelenia kultúry MÚ Rača, ktorá zabezpečuje finančne a organizačne celú akciu, sa treba už len tešiť (skvelá akcia tohto roku bol Detský karneval so šašom Romanom Mihálkom) na ďalšie zážitky a spomienky, ktoré dokáže prinášať ten svet malého a veľkého divadla.




0 komentárov:

Zverejnenie komentára