Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

26.3.14
0
Pred druhým kolom voľby prezidenta je jasné, že problémom pravice na Slovensku nie sú len politické strany a stranícki politici.

Frustrácia a hystéria na webe z údajne nejasnej podpory Andreja Kisku Radom Procházkom ukázala, akým veľkým balvanom na ceste sme my, voliči pravice, so svojím prenikavým politickým úsudkom, s hlbokým presvedčením o svojej pravde a so sklonom pribiť na kríž svojich vysokých očakávaní aj politikov, ktorým sme len pred pár dňami dali svoj hlas.

Na večné zatratenie aj toho najnadanejšieho a najnádejnejšieho politika nám stačí, ak je „príliš mladý a arogantný“, ak použije výraz „hustý prezident“, ak v rádiu ježišikriste! žuje žuvačku, prípadne ak čo len JEDINÝ RAZ nespraví PRESNE to, čo si vo svojej neomylnosti myslíme, že PRÁVE spraviť mal.

Ak sme na Slovensku v niečom fakt skvelí, tak vo frflaní, vo verejnom pranierovaní, znevažovaní a odsudzovaní, v ohŕňaní nosa nad tými, čo prečnievajú priemer, idú nevyšliapanou cestou a sú/chcú byť úspešní.

Príkladom nám idú (bývalí) politici, politológovia, novinári a iní mudrci svojimi bohorovnými úsudkami o tom, kto ne/má čisté úmysly, ruky a svedomie, kto ne/postúpi do 2. kola, kto ne/dokáže mobilizovať voličov a poraziť Goliáša...

Pomýlené úvahy o tom, že „Procházka už kalkuluje s udržaním si vlastných voličov“ a morality o malosti politiky na Slovensku blahosklonne a sebaisto vysiela do verejného priestoru niekdajšia veľká nádej pravice a bývalá prvá dáma slovenskej politiky, ktorá sa v parlamente preslávila hlasovaním na hrane podvodu, a v prezidentskej kampani výrokom na adresu Rada Procházku „keď on je tak alfa-sám ... pokora, pokora, pokora“, ktorému chýbala pokora, takt, odhad a politická prezieravosť a aj vďaka ktorému voliči pravice dnes riešia dilemu, či v sobotu radšej nezostať doma.

Slabšie nátury takáto mätež vplyvov od úmyslu ísť voliť pravdaže odrádza. No keďže naozaj ide o veľa, voliči váhajúci, či je Andrej Kiska dobrý kandidát na prezidenta, snáď premôžu nechuť a a ak nemôžu dať svoj hlas Andrejovi Kiskovi, pôjdu voliť Roberta Fica za premiéra.

Robert Fico sa zatiaľ stihol postarať o istoty len 200 majiteľom a sponzorom SMER-u, tak mu dajme férovú šancu zaistiť ich v druhom polčase vládnutia aj pre zvyšných 6 miliónov občanov Slovenska.





Súvisiace články:


Kto zastaví parný valec model SMER-SD: Kiska? Kňažko? Procházka?

0 komentárov:

Zverejnenie komentára