Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Čas volebný pomaly prichádza, alebo aj dvojaký meter a hlavne postoj „pána gubernátora“, starostu Pilinského. Málokedy sa zamýšľam nad chodom dejín, hlavne teraz v tomto hektickom a chaotickom období.

Píše sa rok 2018. Ó, aké pôsobivé obdobie, čas, prítomnosť.

Na stránkach regionálnych prostarostovských plátkov sa začínajú objavovať oslavné hodnotenia hlavného aktéra a aktérov o tom, čo všetko spravili a ešte len spravia pre blaho svojich spoluobčanov a spoluobčianok aj za štedrej pomoci „nezištných“ mecenášov, či jednoducho v rámci prachsprostého zadlžovania obce na roky budúce. Veď čože, „po nás potopa!“

Písal sa rok 2016, keď sa skupina občianskych aktivistov postavila proti čiernym nelegálnym stavbám a nadstavbám či vychytralým, zavádzajúcim zámenám pozemkov v areáli RNR. Naivne si „asi“ mysleli, že zákon platí pre všetkých rovnako, no zistili pravý opak.

Stačila čarovná formulka „zmena stavby pred dokončením“, antidatovanie žiadosti na MÚ, kladné stanovisko a súhlas kompetentných a zázrak bol svete.

Aj tak za všetko môže Zvonár.

A že sa o to zaujímali aj vyšetrovacie orgány, čo už, stačí ich len zaviesť na vedľajšiu koľaj a skutok sa nestal.

A stavbári si veselo pracujú. Sviatok-nesviatok, sobota, nedeľa a svetlá žeriavov veselo vysvecujú do náprotivných okien aj dlho do noci. Veď biznis je biznis . Čo tam po tých pár chudákoch „Závadskároch“ a ostatných v najbližšom okolí, však oni si zvyknú! Veď ich potom dajako odškodníme! Aspoň sľubom starostu a dáme to aj do novín, nech všetci vedia, akí sme dobrí.

Prejde rok a pol a situácia sa opakuje. Síce o pár blokov ďalej, ale scenár je akýsi nový. Už sa nepracuje v sobotu, tobôž nie v nedeľu či sviatok. Už žeriavy nevysvecujú dlho do noci novousadlíkom oklamaným vidinou krásneho bývania pri parku väčšom ako futbalové ihrisko do okien ich nových, predražených bytov.

Už si stavebník nedovolí stavať nad rámec stavebného povolenia, lebo ak áno, zasiahne všemocný pán starosta a stavbu dočasne zastaví. Už sa nebojí naplniť literu zákona. Veď pomaly nastáva čas volebný a každý bod sa počíta.

Takže občan NEZABÚDAJ!

Peter Mazúr
kandidát na poslanca za Raču


0 komentárov:

Zverejnenie komentára