Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

22.5.13
0
Chýbajú pred voľbami do BSK 2013 a komunálnymi voľbami 2014 veľké činy? Je čas si ich vymyslieť.

V pondelok 20. mája Bratislavské Noviny, SME a iné médiá uverejnili správu TASR „Račania súhlasia so starostom a pesticídový postrek nechcú“ o tom, že starosta Rače Peter Pilinský (SZ) zamietol žiadosť magistrátu hl. mesta finančne prispieť na celoplošný postrek komárov. „Spontánne sa nám ozvali desiatky občanov nielen z Rače, ktorí náš postoj ocenili,“ vyhlásil Pilinský.

„Rača má úžasného starostu, nebojí sa postaviť ani Magistrátu!“ pomysleli si tí, ktorí nepoznajú tajomstvá politickej kuchyne v Rači. Tí, ktorí ich poznajú, si kládli otázky: Prečo starosta takto verejne neinformoval obyvateľov pred rokom a pol o úvere 1,3 mil. € a pred pol rokom o zámere investovať do obnovy amfíka 1,5 mil. €? Prečo sa rovnako rázne ako proti komárom nepostavil proti developerským projektom, s ktorými sa v Rači roztrhlo vrece? Prečo v rozpore so záujmami obyvateľov Rače presadzuje aj ako mestský poslanec kontroverzné zámeryprojekty developerov?

Pri „riešení“ problému parkovacích miest na sídlisku Pri Šajbách starosta zase naplno prejavil sklon podriaďovať svoje kroky a rozhodnutia potrebám vlastného imidžu a svojej politickej kariéry. Popri mediálnej manipulácii vytiahol zo starostovského batoha dokonca aj lož.
 
Eva Miklánková, hovorkyňa starostu, 30. apríla v Račianskom magazíne 14/2013 k parkovacím miestam uviedla (od 5:20 min.):
... mestská časť zareagovala opäť v prospech občanov. Mestská časť odkúpila od majiteľa pozemkov sto parkovacích miest. V úvode rokovaní išlo o sumu 3.600,- € za jedno parkovacie miesto. Starosta to nakoniec počas rokovaní stiahol na 3.000,- € za jedno parkovacie miesto...

Citované lži hovorkyne starostu viseli ako video na stránke TV Bratislava aj o dva týždne, počas rokovania miestneho zastupiteľstva 14. mája, kedy starosta Pilinský pod tlakom otázok poslanca Drotována priznal, že nič z toho nie je pravda. Dokonca jasné nie je ani oprávnenie spoločnosti Blackstorm Group s.r.o. parkovacie miesta predávať, čo ale starostovi vôbec nebráni v ochote vyplatiť za ne z obecnej kasy 300 tis. € a celú „transakciu“ tak zakryť rúškom počestnosti...

Ak niekto očakával, že starosta sa k faktom postaví čelom a lži hovorkyne dementuje a za svoje nezodpovedné zámery s obecnými peniazmi sa verejne ospravedlní, zmýlil sa. Namiesto toho sa starosta rozhodol predstierať, že všetko je v najlepšom poriadku a že nejde o lži, ale o banálny omyl hovorkyne. Však mýliť sa je ľudské, nie?

„Kdo lže, ten krade,“ povedal svojho času prezident T. G. Masaryk.
Neostáva než veriť, že v Rači tento výrok neplatí.



Súvisiace články:

V hlavnom meste tiká časovaná bomba

Koho záujmy zastupujete, pán starosta?




0 komentárov:

Zverejnenie komentára