Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

29.5.13
0
Poliklinika v Rači na Tbiliskej ulici sa postavila v čase socializmu. Mala slúžiť ľuďom z okolia, aby nemuseli chodiť k lekárovi na polikliniku, na Tehelnú ulicu do stredu mesta. Račania to mali ďaleko a hlavne to bolo veľmi nepraktické, doprava komplikovaná.

Račanská poliklinika na Tbiliskej ulici bola postavená na to, aby všetci lekári boli sústredení na jedno miesto. Každý, či už mal malé dieťa alebo iné problémy, si tu našiel, čo potreboval. Je tu aj dlhé roky funkčná lekáreň. Neviem prečo, ale asi niekto múdry sa rozhodol, že tento dobrý úmysel zmení a presunie niekoľko lekárov do OC Račan na Kubačovu ulicu. Na prvé poschodie vedie aj bezbariérový vchod, čo je výhoda. Ale to je asi všetko, čo vidím ako pozitívum.

Myslím, že sa niekto rozhodol pomôcť lekárni, čo je v OC Račan, aby mala lepšie tržby. Iný zmysel tohto premiestnenia nevidím. Pôvodná poliklinika starne a tak sa musí udržiavať, upratovať, musí sa tu svietiť. Že sa musí šetriť??? Kto to povedal! Že poliklinika nie je plne obsadená, koho toto zaujíma. Veď nech ľudia behajú z bodu A do bodu B. Je až zarážajúce, že keď sa niekto rozhodne ísť k odbornému lekárovi, je tak preplnený, že buď príde na radu o mesiac dva alebo čaká 5 hodín v čakárni.

Nič už nie je také, ako bolo voľakedy.......

Gelingerová Dagmar






0 komentárov:

Zverejnenie komentára