Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Chcela by som poprosiť všetkých ľudí, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť Rače ako vinohradníckej časti Bratislavy, ktorým nie je ľahostajné pokojné prostredie, plné zelene, s možnosťou prechádzok okolo obrobených úrodných viníc v našej mestskej časti, o pomoc pri záchrane jednej takejto časti vinohradov.

Jedná sa lokalitu Záhumenice - presnejšie oblasť medzi ulicami Pri vinohradoch, Piesočná, Drozdová a Lisovňa.

Chystá sa tam úplne nezmyselná a vinice v okolitej oblasti ničiaca výstavba 30-tich rodinných domov a dvojpodlažnej garáže. Celá výstavba je naplánovaná MEDZI, lepšie povedané UPROSTRED viníc - ako je vidno podľa mapky.

Ako asi dopadnú vinice z jednej či druhej strany, keď sa začne s výstavbou, je ľahké si domyslieť. Prach, otrasy, hluk vinice zničia!

Majitelia či chcú alebo nechcú, nakoniec budú nútení odtiaľ vycúvať a vinohrady „odovzdať“ staviteľom, nech dielo skazy dokonajú... Namiesto prechádzky v tichu - bagre, jamy, neporiadok...

Aj my máme v tejto lokalite časti vinohradov. Staviteľmi sme až nechutne tlačení už teraz - projekt počíta s tým, že nás odtiaľ dostanú...

Pokiaľ niečo neurobíme, pokiaľ sa aspoň nepokúsime tieto snahy o úplnú devastáciu račianskych vinohradov zastaviť - naši otcovia a dedovia nám to neodpustia... a neodpustia nám to asi ani naše deti, ktoré vďaka našej ziskuchtivosti prídu o možnosť vyrastať v zdravom prostredí a byť pyšné na dielo svojich rodičov...

Pokiaľ by ste chceli ktokoľvek pomôcť - stiahnite si prosím petičný hárok a dajte podpísať svojím známym, blízkym či priateľom.

Pokiaľ máte záujem - kontaktujte nás - vysvetlíme, ukážeme, prinesieme hárok na podpis.

Ďakujeme všetkým ľuďom dobrej vôle!

Hutárová Kveta

Príloha:



Kontaktné osoby:

Mgr. Fadin Martin
Pri vinohradoch 45
0905 373 546
Hutárová Kveta
Pri vinohradoch 71
0949 216 013
Poláková Valika
Pri vinohradoch 71
0910 413 808








1 komentárov:

  1. Na webe racianskeho uradu je oznam, ze ms cast s tymto projektom "Zahumenice" nesuhlasi. Takze verim, ze konecne sa nieco pozitivne podarilo, urcite aj vdaka tejto aktivite (peticii).



    http://www.raca.sk/assets/Uploads/141003-Stanovisko-M-Raa-k-EIA-zmeru-Zahumenice.pdf

    OdpovedaťOdstrániť