Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

13.12.14
0
Po Slovensku sa objavujú rôzne nezmyselné projekty financované zo zdrojov EÚ. Občania si myslia, že je to zadarmo. Nič nie je zadarmo, ani nezmyselnosti a zbytočnosti, ktoré nám za chotárom dali vybudovať zo štrukturálnych fondov EÚ a nebolo o tom hlasované.
Čo sú eurofondy a k čomu slúžia? Eurofondy sú finančné nástroje zriadené na realizáciu regionálnej politiky Európskej únie. Ich cieľom je znížiť regionálne rozdiely z hľadiska príjmov, bohatstva a rovnosti príležitostí.
zdroj: tu

Eurofondy oficiálne majú podľa EÚ pomáhať ekonomike podporiť rast, rozvoj a priniesť prosperitu. V mnohých prípadoch však eurofondy robia škodu. Ide napríklad o prípady, keď sú použité v nekalej konkurencii. Eurofondy sú tiež príčinou obrovského plytvania. Príkladov, kedy eurofondy skončia ako plytvanie, je totiž obrovské množstvo. Na eurofondy sa totiž zvyčajne pozerá ako na peniaze zadarmo a každé ich čerpanie je považované za prospešné. Čím viac čerpania, tým viac prosperity. Lenže podľa štúdie inštitútu INESS za každé euro, ktoré prišlo z Bruselu na Slovensko, išlo zo šťátneho rozpočtu 90 centov. Ak zoberieme do úvahy, že eurofondy sú prostriedkom obrovského plytvania a korupcie, Slovensko na nich v skutočnosti stráca.
zdroj: tu

mapa regiónov EÚ, červené sú najviac zaostalé regióny


Čiže z 1 eura čo dostaneme na nezmyselné projekty, si vlastne samy financujeme 90 centami samy, čo je vlastne 90%.


Nedávno sme mali komunálne voľby, aj v našom regióne finišovali aktivity na podobnom produkte, ktorý sme si zaplatili z 90% my spoločne. Len sa treba popozerať dobre a dať si otázku, že ak by sme neplatili nepriamo dane, boli by ste vážení občania vycajlovať niekomu na ruku stovku za každého člena rodiny za nejaky nezmyselný projekt a to len preto, aby si na tom niekto vylepšil osobný profil v komunálnej politike? Len sa dobre popozerajte, či vám za humnami nevyrástla nejaká tá super vyhliadková veža, alebo cyklistická trasa, ktorá tam bola už dávno pred vznikom EÚ.


Zoznamy nezmyselných projektov
45 najväčších nezmyslov Európskej únie odhalil Slovák

Príklady absurdností platených z eurofondov

0 komentárov:

Zverejnenie komentára