Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

16.4.17
0
Predstavte si situáciu, že si idete kupovať nové auto.
V televízii vás zaujme reklama, kde predajca k vozidlu sľubuje aj zimné kolesá zn.Baron zdarma ako BONUS.
Firma Baron však pri výrobe nedodržuje platné enviromentálne predpisy, a všetky pneumatiky, čo boli vyrobené a nepredané, musia byť stiahnuté z predaja. 
Predajca vám teda BONUS k novému autu nedodá.
Dozvedeli ste sa, že na porušovanie enviromentálnych predpisov upozornili aktivisti zo Zeleného bloku. 
Už žiak základnej školy vie, že záväzok voči vám si ale nesplnil predajca automobilu, pretože zákazníkovi sľúbil BONUS, ale ten nedodal.

A teraz iný príklad. Predstavte si situáciu, že kupujete nový byt s tým, že na prospekte a na internete developer sľubuje BONUS vo forme nového parku.

                             foto zdroj: internet



No čo si môže občan viac želať. Zvlášť mladá rodina uvíta prostredie so zázemím pre hry jej ratolesti.
Realita? Park už mal vlastne stáť. Developer od toho odstupuje. Ako dôvod sa uvádza, že mesto nesúhlasí so zámenou pozemku toho akože budúceho parku s pozemkami pod bytovkami. Áno, dobre čítate, stavebné povolenie bolo vydané na inú osobu ako na vlastníka pozemku. A teraz dodatočne sa malo vlastníctvo zameniť tak, že pozemok po novým parkom by vlastnilo mesto a pozemky pod bytovkami develepor. Na nevýhodnosť tejto zámeny upozornili aktivisti a hlasovanie o zámene na mestskom zasadaní neprešlo (už 2x). Vlastnící bytov sa cítia oklamaní. No ved čoby nie, ja ich chápem. No nežili by sme na Slovensku, kde vládne hlúposť a tak sú podvedení vlastníci bytov oklamaní aj druhýkrát. Niekto šíri bludy, že za neúspech s nepostaveným parkom sú vinní aktivisti.


    foto: Miesto nového parku tam teraz je pozemok bez úžitku.




Ešte trápnejšiu rola zohral a zohráva starosta m.č. Bratislava-Rača, Peter Pilinský ( Nový park v Rači nebude), ktorý vyzýva, aby sa aktivisti ospravedlnili novým vlastníkom za to, že nebude nový park.
Celá trápnosť račianskeho starostu pripomína takú bitvu z bunkra, ked sa jeho ríša otriasa v 6 ročných klamstvách.





0 komentárov:

Zverejnenie komentára