Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
V MHD Dopravného podniku Bratislava akciová spoločnosť sa možno stretnúť s občanmi, ktorí hneď ako vystúpia, idú miešať betón!




Tiež ste sa s takými stretli? A nevadí to nikomu? Občan, resp. takí občania si pekne sedia. Na čalúnnených sedadlách nových električiek v zaprášených montérkach s bagančami na nohách.

Potom si tam sadne slečinka v bielych nohaviciach či sukni. To je napokon jedno. Aj hocikto v čistých džínach. No hlavne, že existuje platný PREPRAVNÝ PORIADOK. Citujem 

 
Tak som sa spýtal mailom na mediator@dpb.sk, že či o tom vedia a čo s tým akože chcú (chcú?) robiť.

Napokon urobte si obraz o tam na vlastné oči.


A.7.1 Do vozidla nemajú prístup alebo sa z prepravy môžu vylúčiť osoby, ktoré sú zjavne pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok a osoby, ktoré pre chorobu, mimoriadne znečistenie odevov alebo z iných dôvodov môžu byť cestujúcim na ťarchu

Dostal som odpoveď od pani Ďurčovej Soni, bez upresnenia, akú pozíciu tam zastáva. No podla linku: http://www.dpb.sk/kontakt/pre-verejnost/ je uvedené, že je ombudsmanom.

Údajne "Otazkou je, kto určí, že odev je mimoriadne znečistený." a aj info, že "Problém nastupovania robotníkov v monterkách je žiaľ v celej MHD a nie len na linke č.4."


Potom sa teda občan má právo pýtať, že čo teraz akože ďalej?  

Navrhujem riešenie:
  • Občania budú dávať tipy, v ktorých linkách a kedy sa stretávajú s cestujúcimi so znečisteným odevom

  • DPB zabezpečí na uvedených linkách kontroly a cestujúcich so znečisteným odevom vykáže z vozidla. Plus môže kontrola kontrolovať aj platnosť cestovných lístkov (všetkých cestujúcich vo vozidle). Bola by to vlastne taká akcia 2 v jednom. Úplne jednoduché.






0 komentárov:

Zverejnenie komentára