Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

30.10.16
2
Na Dopravnej ulici sa už roky pokúša spoločnosť JADALU s.r.o. postaviť bytovku. Na pozemku 2 700 m2 medzi Ubytovňou ŽSR a ďalšími bytovými domami by mal vyrásť 5-podlažný objekt so 62 bytovými jednotkami. K budove majú byť k dispozícii parkovacie miesta v počte 50 kusov v podzemnom podlaží a dodatočne 20 vonkajších miest.

Problémom tejto výstavby je, že v okolí sa nachádzajú obývané bytové domy, ktoré majú ešte nosnú drevenú konštrukciu. Pri výstavbe podzemného parkovania hrozí narušenie statiky, poškodenie bytov občanov a samozrejme zníženie cien nehnuteľností hraničiace s ich nepredajnosťou.

Projekt vôbec nerieši blízkosť výstavby k ostatnej už existujúcej výstavbe, príjazdovú cestu, ktorá bude pravdepodobne napojená na široké parkovisko na Sklabinskej ulici, cez ktoré je frekventovaný pohyb osôb na najväčšie a najlepšie vybavené detské ihrisko na Východnom.

Problémom je aj nerešpektovanie architektúry výstavby v oblasti Dopravnej ulice, kde vo väčšine prípadov sa jedná a historicky cenné a jedinečné bytové domy z 50-ych – 80-ych rokov 20. storočia.

Za zmienku stojí aj to, že výstavba je plánovaná na pozemkoch menšej záhradkárskej kolónie, kde roky bola zveľaďovaná pôda miestnymi obyvateľmi a s početnou zeleňou, ktorá dopĺňa celé sídlisko Dopravnej ulice a robí z neho to, čím je – zelenou oázou.

Pozemok je v oblasti, na ktorú bola kvôli vypracovaniu územného plánu zóny vydaná stavebná uzáver a tým je výstavba oddialená o 5 rokov.

Developer podal ale žalobu na súd, ktorého rozsudok ešte nie je známy.


Tomáš Štěpán

 
Zdroj: Google maps
                                          


2 komentárov:

  1. Celé je to zlé všade dookola je kopec voĺného pĺacu a tam kde to spôsobuje doslova hrôzu chcú stavať. Urobím čo sa dá aby sa tomu zabránilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Celé je to zlé všade dookola je kopec voĺného pĺacu a tam kde to spôsobuje doslova hrôzu chcú stavať. Urobím čo sa dá aby sa tomu zabránilo.

    OdpovedaťOdstrániť