Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

20.12.13
0
Vážený pán Rado Procházka, 

sledujem vaše aktivity ako občan od leta 2013. Podľa všetkého si získavate popularitu a rastú vám preferencie a šanca stať sa prezidentom Slovenskej republiky sú už veľmi veľké.


Táto funkcie je veľmi zodpovedná, viac v rovine morálky, pretože prezident nemá žiadnu výkonnú moc. Avšak prezident by mal predstavovať niečo ako ochrancu ľudských práv, neoficiálneho ombudsmana a osobu skutočne reprezentujúcu jednoduchého občana. Mal by dohliadať, či nie je porušovaná ústava Slovenskej republiky a nie sú porušované ľudské práva.


Pán Procházka, Slovensko sa zmieta v morálnom bahne už nejaké desaťročia od pádu totalitného režimu. Občania vnímajú vznik novej totality, ktorá je o to rafinovanejšia, pretože je realizovaná skrytou formou a jej uchytenie v spoločnosti je podporované zákonodarnou, výkonnou mocou a v neposlednom rade systémom súdnictva.


Stupňujúce sa napätie v spoločnosti sa naposledy veľmi výrazne prejavilo počas protestných zhromaždení gorila v roku 2012. Pokojné zhromaždenia občanov boli brutálne potlačené policajnou silou, teda práve tými orgánmi, ktoré majú faktickú moc od nás. 


Pán Procházka, mám na vás len jednu jedinú otázku. Ak budete prezidentom Slovenskej republiky a počas vášho funkčného obdobia príde k opätovným pokojným protestom občanov a ozbrojené zložky na niečí príkaz brutálne zakročia, čo urobíte?



Obdržal som mailom odpoveď: 

Ako iste viete, jednou z hlavných myšlienok kampane Rada Procházku je "Hrdé Slovensko - vaše právo, moja povinnosť." Rado Procházka dodáva, že dôvod byť hrdí na svoju vlasť máme práve vtedy, keď štát a spoločnosť fungujú tak, ako majú: chránia slobodu a dôstojnosť občanov.. Rado Procházka dal verejný prísľub, že ako prezident vymení vedenie ústavného súdu a bude dohliadať na rovnosť pred zákonom, postaví sa na stranu nezávislých kontrolných inštitúcií a bude ich chrániť pred tlakmi politických strán. Aj v tomto prípade by teda dbal na to, aby bola skutočne vyvodená zodpovednosť, 


Pekný deň prajeme,

Tím Rada Procházku






0 komentárov:

Zverejnenie komentára