Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

25.1.14
0
Kandidát na prezidenta Slovenskej republiky hraje kličkovanou.


Poslal list ukrajinskému opozičnému lídrovi Vitalijovi Kličkovi ako reakciu na násilie v ukrajinských uliciach: 


Slovenský preklad

"Vážený pán poslanec Kličko,

dovoľte, aby som Vám v prvom rade vyjadril úprimnú sústrasť v súvislosti s udalosťami posledných dní. Nie je smutnejšej chvíle, než keď moc použije násilie proti vlastným občanom.

My, občania Slovenskej republiky, sme podobné chvíle zažili už viackrát v dejinách – niekedy sme mali viac šťastia, ako majú občania Ukrajiny dnes, niekedy menej. Vieme, že sloboda nie je zadarmo a že zápas o ňu v skutočnosti nikdy nekončí.

Dovoľte mi, prosím, aby som Vám vyjadril osobnú podporu vo Vašom úsilí o demokratickú Ukrajinu, rešpektujúcu práva a slobody svojich občanov. Rovnako Vás ubezpečujem, že využijem všetky svoje možnosti nato, aby EÚ zaujala veľmi jasné stanovisko voči osobám zodpovedným za ľudské tragédie posledných dní.

Som presvedčený, že demokratická a prosperujúca Ukrajina je v záujme celej Európy a že Vaše úsilie a úsilie Vašich podporovateľov je motivované práve snahou pomôcť Ukrajine k úspešnej politickej a ekonomickej perspektíve.

Držím Vám vo Vašom zápase palce a budem dúfať, že Vaše odhodlanie prinesie pre Ukrajinu priaznivý výsledok. Držia Vám takto palce na mnohých miestach Európy.

S úctou a želaním všetkého dobrého,
Radoslav Procházka, poslanec NR SR"


Vážený pán Procházka, dosť nerozumiem tomu, prečo je v záhlaví vášho súkromného listu znak štátu Slovenská republika a prečo ste list odoslal ako poslanec SR?
Kto vám dal k tomu mandát, aby ste vaše súkromné názory na situáciu na Ukrajine adresoval ako zástupca ľudu?
Začal euromajdan, tak sa k nemu treba pridať a morálne ho podporiť. Líbijský scenár treba implementovať aj do Európy! Nechať rozbijť krajinu, najlepšie prostredníctvom dobre rozpútanej mašinérie občianskej vojny. Následne už bude iba krok od slučky nadnárodných korporácii, aby tam vybudovali vlastnú infraštruktúru, za plnej podpory hercami a bábkami v čele štátu. Presne ako u nás po novembri 1989. Len s tým rozdielom, že my sme to odovzdali v tichosti a bez molotovových koktailov.



Pán Procházka, pevne verím, že akonáhle budú opäť dalšie nepokoje v štátoch EU, že opäť zaujmete pevné stanovisko a odovzdáte podporu opozícii a vyjadríte nespokojnosť pri použití sily proti pokojným demonštratnom, presne ako ste to urobili aj teraz.







0 komentárov:

Zverejnenie komentára