Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

18.1.14
0

Slovensko hľadá len jedného prezidenta a prihlásilo sa ich až niekoľko. Nie niekoľko, my ich môžeme vyvážať! Máme 15 kandidátov na prezidenta Slovenskej republiky.



Svojho času nestor slovenského kresleného humoru a kresleného filmu Viktor Kubal napísal anekdotu na pracovný inzerát: Hľadá sa riaditeľ a niekoľko upratovačiek. Prihlásilo sa len niekoľko riaditeľov. 






Každá líška svoj chvost chváli

Aký bude? Každý z nich bude samozrejme len ten najlepší výber. Spravodlivý, nezávislý, apolitický a čo ešte všetko? Len si vybrať! Samozrejme, takto dajako sa vidia všetci 15-i adepti na kreslo hlavy štátu.


Starí ujovia?

Nemôžem si pomôcť, ale od mojich mladých rokov ubehli nejaké desaťročia a vtedy sme za mojej mladosti mali na uvedených miestach výlučne starých a zaslúžilých pánov. Pri mojom narodení to bol Novotný, potom si (už) pamätám Svobodu, pretože visel v každej triede, ktorú som navštevoval ako žiak základnej školy. Neskôr to bol nadlho Husák, potom Havel, potom chvíľu nikto, potom prvý Slovenský prezident Kováč, pár mesiacov pauza, potom Schuster  a po ňom Gašparovič (už 2 volebné obdobia). Poslední slovenskí prezidenti boli všetko páni so šedinami. Predchádzajúci ČSSR (resp. ČSFR) tiež. Novotný opustil úrad ako 64 ročný. Svoboda ako 80 ročný (ach jaj!). Husák ako 76 ročný. Havel končil v rámci spoločného štátu ako 56 ročný, no v Čechách dosluhoval na prezidentskom poste ako 67 ročný.

Slovenskí prezidenti: Kováč končil v úrade ako 68 ročný, Schuster ako 70 ročný a Gašparovič bude končiť ako 73 ročný ujo v marci 2014. Priemer z týchto 7 posledných prezidentov dáva štatistický údaj, že priemerný vek prezidenta, keď opúšťa úrad je/bol takmer 70 rokov a to by bol určite nad 70 rokov, ak by nedošlo k rozpadu ČSFR a Havel by úradoval pre spoločný štát. Takže ak urobíme nový štatistický údaj, tak bez Havla je to priemerný vek prezidenta, keď opúšťa úrad, takmer 72 rokov! Nie je to choré? Podľa mňa je. 


Prečo by sme ako občania nemali mať požiadavky na prezidentský post ako pre ktorékoľvek iné zamestnanie? Kde vás budú tolerovať, v akom zamestnaní ako 70 ročného? Môže taký ujo podávať výkon, aký sa od neho (právom) očakáva? Nemôže!



Ich minulosť

Je pre nás dostatočne čitateľná?  Jeden z kandidátov prezentuje svoj dôvod stať sa prezidentom ako službu občanovi. Nie ďakujeme, už ste občanovi zaistili dostatočné istoty, na celé desaťročia. Iný bol zakladateľom nebankoviek a teraz sa venuje charite. Chacha, aké smiešne. Ešte majiteľ nebankovky neinklinoval k charite. To skôr ta biblická ťava prejde konečne uchom ihly. Iný bol zakladateľom istého veľkého hnutia, čiže je spoluzodpovedný za nástup morálneho bahna do spoločnosti v prvej polovici 90-ych rokov a za kolaps slovenského hospodárstva.


Vyberieme si ho sami

Nech potom nehundrú ani tí, čo budú voliť, alebo tí, čo nebudú voliť, lebo aj tak volia. Svoj hlas dávate potom rovnako všetkým. Z o spoločného štátu Čechov a Slovákov máme iba my takú možnosť, od roku 1999 po napätej povolebnej situácii po parlamentných voľbách 1998. Nemá zmysel apelovať a vysvetlovať, masy sú ovládané billboardami a tendečnými heslami (istoty.....) a zvíťazia aj tak emócie a nie racio.







0 komentárov:

Zverejnenie komentára