Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

7.11.13
0
Budeme dúfať, že zdravý rozum zvíťazí.

Na poslednom zastupiteľstve som sa snažila dopátrať odpovede na otázku „prečo nie je doteraz zriadený žiadny bankomat na Východnom“. Poslanec pán Cyril Sekerka sa snaží o to, aby sa tento bankomat zriadil, čo možno na najfrekventovanejšom mieste na sídlisku.

Márne. Jeho snaha je chvályhodná. Preto odpovede typu „je to náročné na financie“, „miestny úrad nemá dostatok finančných prostriedkov na to, aby prefinancoval náklady s tým spojené“, „pre banky je to finančne náročné“, „je tu málo obyvateľov“, „nie je určené miesto na tento bankomat“, ..... sú už trápne. Chceme teda pravdu, kto má čo uhradiť, v akej výške sú náklady, kto ich požaduje, konkrétne odpovede.

Neustále sa kladie dôraz na to, aby jak firmy, tak občania vkladali všetky finančné prostriedky do komerčných bánk. Taktiež je občan doslova tlačený k tomu, aby využíval všetky služby bánk, platil bankomatovou kartou, využíval všetky ponúkané služby – spotrebné úvery, hypotekárne úvery atď.

V celej oblasti, ktorú poznáme pod názvom Východné nie je žiadna kamenná prevádzka komerčnej banky. Preto sa teda pýtam, prečo nie je na tomto území aspoň bankomat takej banky, ktorú má väčšie množstvo obyvateľov? Prečo nie je pre banky normálne, aby svoje služby ponúkali pre širokú verejnosť? Prečo sa musíme my, obyvatelia, snažiť, aby takáto normálna vec v 21. storočí bola pre nás dostupná? Dennodenne nás v televízii masírujú reklamami, kde nás nútia využívať banky v bežnom živote. Chceme niečo extra??? Nie, nie, nie.

Je tu málo obyvateľov, bol častý argument. Je tu Policajná akadémia s celoslovenskou pôsobnosťou, množstvo mládeže, internát, sklady, firmy, kamiónová preprava veľmi hustá, obyvatelia..... Ako je teda možné, že v MČ Vajnory sú až 3 bankomaty, a to sa tam nachádza aj kamenná budova banky? Tam nie je malé množstvo obyvateľov??

V prílohe je jeden z listov, ktorý som adresovala priamo do 3 najväčších bánk na Slovensku. Viem, že takýchto listov poslal poslanec Cyril Sekerka už niekoľko. Urobila som všetko, čo bolo v ľudským silách, aby sa postoj všetkých zainteresovaných zmenil. Zostáva už len čakať na oficiálnu odpoveď, a potom celý problém zverejniť.

Budeme dúfať, že zdravý rozum zvíťazí.

Dagmar Gelingerová



0 komentárov:

Zverejnenie komentára