Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Bufet Šínweg je zatvorený. Ano, teraz počas letnej sezóny.
Na vine je podľa všetkého ľudská hlúposť. Alebo intolerancia.



Pred pár rokmi sa objavil bufet priamo v oáze lesa a na kraji Račianskych viníc. Okrem načerpania síl pri dobrom pivku, či kofole môžu návštevníci objednať aj niečo pod zub. V záhrade je priestor pre malé deti. No čo viac si môžu želať mladé rodiny cestou nazad z výletu. V zadnej časti sú 2 ovečky (teda boli pred rokom).



Žiaľ, niekomu vadí, že aj obyčajní ľudia majú možnosť niekde tráviť voľný čas, zájsť s deťmi do prírody a nevláčiť so sebou plastové fľaše s nápojmi. V záhrade sú lavičky a človek si môže v pokoji vypiť kávu, alebo obľúbené pivko. Nikdy som nezaregistroval, že sa návštevníci správajú hlučne ( i keď počet mojich návštev je veľmi skromný).

Toto je nápis na tabuli z pozemku nad pozemkom bufetu Šínweg



Podľa mňa je toto iba ďalší výstrelok v rovine spupneho zbohatlíctva. Takže okrem zázračne rýchlych zmien v prednosti jazdy (Ako to tí (novo)zbohatlíci robia?)  sa vynára další zbohatlícky šimeľ a to je nestrpenie v susedstve celkom tichú prevádzku občerstvenia pre ľudí, čo nemajú na to, aby si kúpili kus záhrady.


Niektorí ľudia potrebujú mať pre ich pokoj zrejme k dispozícii celú horu a dobre oplotenú. 
Niekto dal popri ceste oproti bufetu Šínweg vybudovať zábrany, zrejme preto, aby nikoho ani nenapadlo sa tam zastaviť autom.




0 komentárov:

Zverejnenie komentára