Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

17.8.16
0
Malé sídlisko má s kosením pozemkov dlhoročné problémy. Pred pár dňami bola situácia pri materskej škôlke už doslova neúnosná. Dva metre vysoká burina bola okosená len 1 x za rok a to počas jarnej brigády svojpomocne obyvateľmi sídliska. Nakoľko sa na lavičkách už nedalo ani sedieť, vo vysokej burine sa zachytávali odpadky, alergény ničili deti i dospelých, rozhodla som sa to riešiť. Samozrejme som počas roka opakovane žiadala, aby majiteľa firmy k aktivite vyzýval MÚ v Bratislave Rači. Bezvýsledne. Snažila som sa aktivizovať dobrovoľníkov na sídlisku, tu sme narážali na nedostatočne výkonnú techniku, pretože kosačky, ktoré vlastníme my tu na sídlisku, nepokosia tak neupravenú veľkú plochu a prerastenú burinu. Riziko bolo aj v tom, že počas leta je tu aj 50 stupňov tepla a tak som nechcela riskovať zdravie ľudí. Nič iné mi neostávalo, len požiadať súkromnú firmu, ktorá bude túto plochu ochotná upraviť. Deň pred vykonaním som všetkým zástupcom vlastníkov bytových a nebytových priestorov za každý dom zaslala mail, kde som ich informovala, že nepoznám iné možné riešenie. Keď sa suma rozpočítala - výsledok bol 0,35€ za bytový a nebytový priestor!!!

Chápem rozčarovanie ľudí, že musia platiť za služby, ktoré by mal riešiť majiteľ pozemku, chápem aj zástupcov vlastníkov bytových a nebytových priestorov, že toto nie je z dlhodobého hľadiska riešenie. Ale na druhej strane naše zdravie je prednejšie, ako doťahovanie sa, kto čo bude hradiť a prečo! Preto ma zaráža ten fakt, že za situáciu vinili občania mňa, dokonca dom č. 32 odmietol túto zanedbateľnú čiastku uhradiť (10,- €).

Nakoniec celú situáciu zachránil Miestny úrad Bratislave Rači, odd. životného prostredia pod vedením RNDr. A. Juskovej, ktorá spolu s oddelením čistoty pokosili okolo domu č. 26 , kde je terén tak neupravený po oprave vodovodnej siete, že sa udržovať prakticky nedá a pohrabali to, čo po kosení zostalo. Za to im patrí veľké ďakujem.


Ostáva teda zodpovedať otázku: kto bude tie Šajby pravidelne kosiť, lebo tráva stále rastie...


Dagmar Gelingerová,
poslankyňa za MČ Bratislava Rača


0 komentárov:

Zverejnenie komentára