Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

24.6.16
0
Spoločnosť Grunt je za viacerými projektmi, ktoré spôsobili viac problémov ako osohu - hlavne čo sa týka dopadov na obec. Vybudovali komplex Slanec - nevybudovali však pre obyvateľov žiadnu infraštruktúru ako napojenie na Račiansku ulicu či škôlku zaradenú do verejnej siete. Nehovoriac o nikdy nekončiacich reklamáciách a nulovej zimnej službe.


Tiež sú za projektom zmien územného plánu na Čiernej Vode, kde v obci Chorvátsky Grob zmenili územný plán a začali budova superdedinu, ktorá má byť v konečnom dôsledku väčšia ako Rača a Vajnory dokopy. Opäť bez riešenia dopravy (aktuálne prechádza všetká cez Vajnory a pociťujú to aj Račania, hlavne Rendezáci na kruhovom objazde pri nadjazde), bez riešenia škôlok, škôl, kanalizácie, parkov atď. atď. Jednoducho pán Marko dohodol s vtedajším starostom Grobu potenciálny nárast počtu obyvateľov až o viac ako 40 tisíc zmenou územného plánu. Pozemkov sa po zmenách samozrejme zbavili. 

V Krasňanoch sa Grunt dlhodobo pokúša zmeniť územný plán v lokalite Ohňavy a Dolná Pekná - samozrejme na paneláky. Ak by sa im to podarilo, nárast obyvateľov by bol o 5000 - to je približne počet obyvateľov súčasných Krasňan dokopy. Tento zámer zatiaľ - napriek odporu starostu, ktorý chcel ešte v roku 2014 na meste pretlačiť aspoň Dolnú Peknú - blokujeme úspešne už päť rokov. A verím, že sa tento nezmysel nepodarí presadiť. 

Aktuálne Grunt začal tlačiť prvý balónik v podobe projektu "Dolný Slanec". Ako majú oni vo zvyku, začínajú tzv. salámovou metódou - navrhli projekt domov so 4 podlažiami a jedným tzv. ustúpeným podlažím - územný plán v tej lokalite umožňuje však iba malopodlažnú zástavbu, tj. do 4 podlaží - v procese EIA sme napadli túto skutočnosť a žiadame redukciu projektu v zmysle územného plánu. Viac informácií tu

Keďže ide o prvý balónik Gruntu, som zvedavý, ako sa zachová vedenie mestskej časti a či bude namietať nesúlad s územným plánom. A ako sa postaví k tomuto projektu. Lebo v prípade "Penziónu" zdá sa nepostupovali dôsledne v súlade s vyhláškou 277/2008 z.z. o klasifikačných znakoch ubytovacieho zariadenia a developer začal predávať tzv. apartmány v penzióne (vec veľmi pokútna). Je na náš, či sa nám podarí zachrániť Krasňany pred nájazdom kobyliek z Gruntu.

Michal Drotován

Ak máte záujem podporiť finančne naše aktivity v Rači, môžete tak urobiť zaslaním akejkoľvek čiastky na môj transparentný účet alebo na transparentný účet OZ Priatelia Rače. ĎAKUJEME



0 komentárov:

Zverejnenie komentára