Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

11.11.12
8
Titl.
Miestne zastupiteľstvo Bratislava-Rača
p. starosta, poslankyne, poslanci


Vážený pán starosta,

prepáčte, že odpoveď na Váš list adresujeme celému poslaneckému zboru. S vďakou sme všetci konštatovali, že nám oznamujete konanie mimoriadneho zasadnutia zastupiteľstva vo veci, ktorá sa nás týka s možnosťou aktívne vystúpiť v rozprave.

Žiaľ, nezúčastníme sa tohoto rokovania, v danom čase všetci uprednostníme svoju vlastnú prácu pre našich pacientov. Máme k tomu niekoľko dôvodov. Ako sám v liste uvádzate, „v konečnom dôsledku rozhodnú poslanci hlasovaním“ a nám sa nežiada bojovať s veternými mlynmi, ani šermovať kordom proti kyjaku.

Po ústnej informácii na úrade verejného zdravotníctva bol v našej veci urobený posudok v náš neprospech, pre nás je to však veľmi nedôveryhodné rozhodnutie, pretože dotyčná pani doktorka s nami nehovorila, ale za to presne vedela, kde bude živý plot a ružové kríky... atď.

Všetkým poslancom pri hlasovaní želáme pevnú ruku a veľa síl niesť zodpovednosť
za rozhodnutia. Zároveň všetci ďakujeme tým niekoľkým poslancom, ktorí nás chceli podporiť, žiaľ neboli z Krasňan, okrem jedného.


S pozdravom
Nájomníci ZS Hubeného 2

8 komentárov:

  1. List bol pekny paskvil bez podpisov. Len okopirovane podpisy z minuleho listu, takze sa nedal brat vazne. Ocakavala som, ze lekari alebo aspon ich zastupca pride vyhrady k projektu tlmocit osobne na dnesne zastupitelstvo. Nestali sme im za namahu.

    Naopak sme dostali pekny list od najomnika ZS, ktory maju masersky salon Aimi a su bezprostrednymi susedmi pozemku a budeme mat spolocnu branu a ich klienti budu chodit priamo popri zahrade. V liste ocenili, ze sa konecne zveladi a zabezpeci pozemok, ponukli nam napojit webkamery na ich elektriku. Takze nie vsetci najomcovia zs maju s projektom problem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Včera 12. 11. schválili 10-ti poslanci Rače škandalózny prenájom pozemku zdravotného strediska v Krasňanoch. výška prenájmu za m2 ročne 11 centov, čo je cena dvoch rohlíkov.

    Takýto prenájom za cenu dvoch rohlíkov odhlasovala poslankyňa Antalová-Plavúchová aj sama sebe.

    Týmto poslanci potvrdili, že ich nezaujíma odkiaľ sa naplní rozpočet, veď čo, zoberú si ďalší úver. A ty občan plať.

    poznámka: prevzaté zo stránky Račištorf - ale plne sa s tým stotožňujem a pridávam, že morálka v račianskom zastupiteľstve dosiahla samé dno. Fuj-fuj-fuj.
    Rišo Polakovič

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A ešte dodávam:
    Poslankyňa Antalová - Plavúchová, že sa nehanbíte ani trochu otvárať si ústa na lekárov, ktorí v spoločnosti niečo znamenajú a roky sa starajú o zdravie tisícok ľudí a zachraňujú im životy. Ako si dovoľujete ako poslanec takýmto hulvátskym spôsobom vystúpiť proti občanom, ktorí nezdieľajú "hodnoty" ako Vy, čo je tu v Krasňanoch zrejmé, čo najviac zneužiť obecný majetok v prospech seba. To, čo ste si včera odhlasovali je paškvil.
    So zhnusením Rišo Polakovič

    OdpovedaťOdstrániť
  4. K hlasovaniam poslancov za veci, na ktorých majú „osobný záujem“ , mám vážne výhrady aj ja - zdalo by sa mi korektnejšie sa takého hlasovania vôbec nezúčastniť. Koniec-koncov, poslanec má aj v takom prípade významnú výhodu - môže svojich kolegov-poslancov v kuloároch presviedčať o podpore svojej veci. V lepšom prípade zdôvodnením oprávnenosti svojho nároku, v horšom použitím známej metódy „dnes ty mne, zajtra ja tebe“.

    Pokiaľ ide o prenájom: áno, je viac než symbolický, na druhej strane treba povedať, že projekt „Krasňanský zelovoc“ priniesol do Krasňan 8.800,- €, ktoré jeho autori získali z grantu SPP.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Priniesol do Krasňan :DDDD???? Aký verejný záujem je záhrada pre 25 rodín za cenu m2 11 centov, čiže ceny dvoch rohlíkov? Čo z toho bude mať väčšina obyvateľov mestskej časti? Rišo Polakovič

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nedá sa všetko merať finančným príjmom.

    Položme si otázku: Čo má väčšina obyvateľom MČ z futbalového ihriska? z Račianskej izby? z miestnej knižnice? z detských ihrísk? z parku? Nielenže nemá z týchto priestorov ani cent príjmu, naopak musí do nich investovať nemálo verejných peňazí.

    Verím, že sa zhodneme, že aj nehmotný "zisk" v podobe zvýšenia kvality života obyvateľov MČ má svoju hodnotu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pán Ščibránny, zdá sa, že ste nepoužili ten správny príklad. Futbalové ihrisko, múzeum, čiže Račianska izba, knižnica, detské ihriská aj park sú verejnými priestormi určenými pre VŠETKÝCH, resp. väčšinu obyvateľov. Je to jasný učebnicový príklad verejných priestorov, slúžiacich verejnému, čiže väčšinovému záujmu. Oproti tomu je pozemok pre 25 rodín záujmom úzkej skupiny ľudí. Musíte uznať, že pri počte obyvateľov vyše 20.000 je 25 rodín úzka skupina. Okrem toho, rodičia futbalistov platia dosť vysoké poplatky a pre niektorých až veľmi vysoké a zášajú to a navyše je to masový šport.
    Ostatní obyvatelia, záhradkári platia oveľa väčší prenájom za záhrady, alebo si museli zobrať aj pôžičky, ak chceli pestovať zdravú zeleninu a ovocie vo svojej záhrade. Prevažne sa jedná o našich starších spoluobčanov. Rišo Polakovič

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Rišo, odložme príklady bokom, bolo by to na dlhú debatu a v tom hádam ani nie je jadro veci. Obmedzme sa na otázku nájmu. Súhlasím s Tebou, že za poskytnutie pozemku na účely krasňanského zelovocu mohol a mal byť nájom vyšší. Koniec-koncov, hradiť sa mohol v prvom roku z vyššie spomenutého projektu, neskôr z dopestovanej úrody.

    OdpovedaťOdstrániť