Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Žijeme v hlavnom meste Slovenska, ktoré zápasí s nečistotou. Veľa vecí my, obyvatelia mesta, ovplyvniť nevieme, ale tie, ktoré vieme, na tých pracujme. A čistotu svojho okolia, neporiadok, ktorý deň čo deň robia mnohí z nás, vieme ovplyvniť.

Stačí si iba predstaviť: deň, v ktorom, keď sa vrátiš unavený domov z práce a ocitneš sa v čistom prostredí, doma si môžeš otvoriť okno a cítiš vôňu vzduchu a nie nežiaducich výparov, či smradu zo skládok odpadu. Je to reálna predstava, AK spojíme svoje sily a pokúsime sa zmeniť, čo sa zmeniť dá.

Nám, obyvateľom Rendezu, záleží, v akom prostredí žijeme, bývame, dýchame. Preto sme začali 14. marca 2015 akciou Jarné Upratovanie. Cez FB sme vytvorili udalosť a zadali termín Jarného Upratovania. Stretli sme sa v pracovnom - nielen oblečení, ale aj „nasadení“. Počas upratovania sme pracovali na Pasekách, v okolí Impulzu, pokračovali sme pri „Kremáku“ a naše úsilie pocítia aj deti na detskom ihrisku pri Šajbách a na Sklabinskej. 

V budúcnosti by sme chceli, aby naša snaha zveľadiť svoje okolie bolo realizovaná ako stretnutie obyvateľov v tej časti Východného, v ktorej bývajú. Myslíme si, že tak dosiahneme žiaduci účinok pre radostné a pokojné bývanie nás všetkých obyvateľov tejto krásnej časti hlavného mesta.

Chceme jednoducho zanechať tento svet o niečo lepší, ako bol, keď sme do neho vstúpili. Veď hodnota človeka nespočíva v tom, čo urobil pre seba, ale pre svoje okolie...!

Ďakujeme MÚ Rača za odvoz vyzbieraného odpadu a všetkým obyvateľom Východného, ktorí prispeli prácou, snahou, svojim voľným časom, dobrou náladou i pracovnými prostriedkami.


Martin Vasilev











0 komentárov:

Zverejnenie komentára