Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Blackstorm Group s. r. o.
Igor Kálig
Panenská 24
811 03 Bratislava



Bratislava, 9. august 2013
Zn. 4784/2 – BSG


Vec: Oznámenie

Ako osoba splnomocnená oprávnenými osobami podľa zákona č. 503/2003 Z. z. Vám týmto oznamujem, že na časť pozemkov, na ktoré si uplatňujete vlastnícke právo, bol uplatnený reštitučný nárok podľa zákona č. 503/2003 Z. z. na navrátenie vlastníctva, správne konanie je vedené na príslušnom Pozemkovom úrade, k spisom sú doložené i Plné moci jednotlivých oprávnených osôb.

Podľa zákona č. 503/2003 Z. z. §4 ods. 1 povinnými osobami sú právnické osoby, ktoré ku dňu účinnosti zákona majú k pozemku právo hospodárenia alebo právo správy, a poľnohospodárske družstvá, podľa ods. 2 povinná osoba je povinná s pozemkami až do navrátenia vlastníctva k pozemkom oprávnenej osobe nakladať so starostlivosťou riadneho hospodára a nemôže pozemok previesť odo dňa účinnosti tohto zákona do vlastníctva iného; takýto úkon je neplatný.

V prílohe Vám zasielam fotokópiu časti Identifikácie parciel č. zák. K3 – 1727/2011 a grafickej identifikácie vypracovanej pre účely uplatneného reštitučného nároku.

S úctou


Ing. Ingrid Vanerková




                   2. Grafická identifikácia dotknutého územia

Co:    Obecný dom
          Mgr. Pilinský – starosta
          Alstrova 249
          831 06 Bratislava 35

          Miestny úrad
          Ing. Štefan Borovský
          Odd. správy majetku, inv. činností a cestného hospodárstva
          Kubačova 21
          831 06 Bratislava 




35 komentárov:

  1. využijúc dielo slovenskej klasiky a známu repliku na náhlu zmenu situácie pri strete protivníkov v teréne
    "tak predsa nejaký Svrčina"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ... prílohy budú z technických príčin až v stredu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vážený/á autor/ka tohto článku,

    Sme naozaj znechutení zavádzajúcimi informáciami, spočívajúcimi v neúplnej citácii zákona č. 503/2003 Z.z. v znení neskorších predpisov.

    Presné znenie § 4 ods. 1 je: Povinnými osobami sú právnické osoby, ktoré ku dňu účinnosti tohto zákona majú k pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky právo hospodárenia alebo právo správy, a poľnohospodárske družstvá.

    BSG nemá práva k akýmkoľvek pozemkom vo vlastníctve Slovenskej republiky a preto nemá povinnosti povinnej osoby podľa tohto zákona.

    Ďalej si dovoľujeme dať do Vašej pozornosti aj znenie § 6 ods. 1 písm. a) a d) tohto zákona, v zmysle ktorého (ktorých), "Vlastníctvo k pozemkom alebo k jeho častiam nemožno navrátiť, (a) ak pozemok je vo vlastníctve fyzickej osoby a právnickej osoby okrem povinnej osoby (§ 4 ods. 1) a/alebo (b) pozemok bol po prechode alebo prevode do vlastníctva štátu alebo inej právnickej osoby zastavaný.

    Keďže teda BSG nie je povinnou osobou podľa predmetného zákona, neznáša povinnosti takej osoby, pričom mu ani nehrozí strata vlastníctva v dôsledku reštitučného navrátenia v zmysle ust. § 6 ods. 1.

    Váš prípad nepoznáme, ani ho poznať nemusíme a nechceme, avšak v prípade ak sa Vaše nároky ukážu ako oprávnené, mali by Vám byť v zmysle §6 ods. 2 tohto zákona prevedené do vlastníctva náhradné pozemky.

    Na záver si už len dovoľujeme uviesť, že tento článok považujeme za značne demagogický pokus o vyvolanie pochybností, pričom neúplnú citáciu zákona z Vašej strany považujeme za nanajvyš nevhodný až trápny pokus navodiť dojem, že tu existuje určitá právna skutočnosť, ktorá by bola spôsobilá spochybniť vlastníctvo BSG. Taká totiž neexistuje a to aj napriek všetkým obštrukciám a postupom, ktoré keby uplatňovalo BSG, by boli istotne označené ako špekulácie. Zaujímavé zároveň je, že svoj údajný list (o ktorom doručení stále nevieme) ste zaslali a zverejnili deň pred konaním MZ čo pravdepodobne znamená, že Vás tento problém doteraz netrápil...

    Do pozornosti všetkým, ktorí by v budúcnosti hodlali uvádzať niekoho (napr. obyvateľov, miestne zastupiteľstvo a pod.) do omylu a poškodzovať tým práva BSG, dávame úctivo do pozornosti § 375 Trestného zákona (poškodzovanie cudzích práv).

    S pozdravom BSG

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moment - ale ak som to spravne pochopil, tak tu ide o to, ze kedze pred drazbou bol uplatneny restitucny narok, tak drazba nemohla ani prebehnut do vyriesenia tohoto restitucneho naroku.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ingrid Vanerková13. 8. 2013, 8:38:00

    P.T. f. BSG,

    oznámenie, ktoré som zaslala písomne na adresu Vašej firmy som podpísala plným menom, t.j. autor je konkrétny a známy.K vášmu vyjadreniu o nechutnostiach - nepovažujem Vás za povinnú osobu v zmysle zákona, ani som takúto formuláciu vo vzťahu k Vašej firme nikdy nepoužila, pretože by to nebola pravda. Povinnou osobou voči oprávneným osobám bola firma, ktorej majetok ste nadobudli. A preto som Vám oznámila skutočnosť o uplatnenom reštitučnom nároku. Na vyjadrenia o demagogickom pokuse vyvolania pochybností, trápnom a nevhodnom pokuse navádzania dojmov i úctivom upozorňovaní § 375 Trestného zákona nebudem reagovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. P. Vanerkova, Myslim si, ze to ale nemeni skutocnost co moze a nemoze byt predmetom restitucie.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. pre BSG 13. augusta 2013 2:07

    v spojitosti s posledným odstavcom Vášho komentára si Vám ako administrátor portálu dovoľujem pripomenúť Vašu vlastnú formuláciu, ktorú ste zverejnili pod článkom JUDr. Maštenu:

    „... podľa ustálenej judikatúry slovenských súdov, je v princípe hrozba trestným konaním za účelom toho, aby niekto niečo konal, opomenul alebo strpel, zločinom vydierania v zmysle príslušných ustanovení Trestného zákona.“

    a požiadať Vás, aby ste upustili od zastrašovania diskutujúcich na tomto portáli.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dobry den.
    as Scibrani ad Vanerkova
    Som obyvatel sidliska Pri Sajbach Do teraz som si myslel p.Scibrani ze ste nezaujaty clovek ,ktory sa snazi vecne a logicky argumentovat a aj pomahat obcanom. To to co ste tu teraz predviedli ma pomoct KOMU ? nam obavatelom ? firme ? asi sotva. Toto ma pomoct jedinej osobe a to pani Vanerekovej. Zaujimave ze tu citujete zakon a zabudnete na dost podstatne odseky toho zakona. Bud je to amaterstvo alebo je to naschval. Ja mam kupeny pozemok pod panelakom a teraz co ? Chcete aby som vam ho odovzdal ? Napiste udaje ake chcete mat na LV. CI spolocne alebo iba vam p.Scibrani alebo pani Vanerkovej. Som velmi sklamani. FAKT SOM VAM VERIL. A miesto jedneho problemu ,ktory by uz mohol byt vyrieseny ste nam tu objavili nejaku pani a mame problem novy.Zaujimave ze prave teraz. Kde ste do teraz boli pani ? na dovolenke ? Dakujeme.
    este raz sa pytam preco tu klamete ? My v rodine sme tiez restituovali a viem na milion percent ze ak uz mal pozemok vlastnika ineho ako stat tak sa NIKDY opakujem NIKDY nevracal. ZAMIENAL SA.
    Toto je obycajna bohasprosta politika za ucelom sa len a len zapacit a ak to nevide sak co, ludia starajte sa.
    Posledna otazka .
    Naco je to dobre pan Scibrani ?

    Dakujem. P.M.
    P.S.Som rad ze ste sa ukazali teraz aspon nemam dilemu ze ak by ste kandidovali ze ci Vas volit alebo nevolit.
    Este raz dakujeme.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pre P.M. 13. augusta 2013 11:33

    ... dilemu, či ma voliť alebo nevoliť riešiť nemusíte, vyjadril som sa už neraz a hovorím to znova: nebudem sa uchádzať o žiadnu volenú funkciu v MČ Rača.

    a že „načo je to dobré?“

    na to, aby sa o dôležitých veciach rozhodovalo po dôkladnej verejnej diskusii a aby sa hľadalo riešenie, ktoré je dobré pre čo najviac obyvateľov, nielen pre firmu či starostu, pre pár bytoviek, ale v prvom rade pre všetkých obyvateľov našej mestskej časti. tak, ako som dal na portáli priestor spoločnosti BSG, tak ho dostali pani Gelingerová, pani Vanerková a dostane ho ktokoľvek, kto o to prejaví záujem.

    dovolím si Vám položiť zopár otázok: zdá sa Vám normálne, že v záležitosti, kde ide o zbytočne vyhodených 300 tis. € z obecného rozpočtu sa rozhoduje na mimoriadnom MZ zvolanom v dovolenkovom období? bez prerokovania v komisiách? bez dôležitých informácií a s vysielaním priebežných dezinformácií a lží z úst starostovej hovorkyne? s podkladmi k rozhodovaniu, ktoré sú poslancom a obyvateľom sprístupnené deň pred rokovaním?

    mne sa to normálne nezdá a veľmi ma zaujíma, ako starosta a spoločnosť BSG tieto skutočnosti vysvetlia.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. neznala verejnost nech nestrka nos do vaznych veci. to je praca pre kompetentnych odbornikov.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Takze,ako to vidim ja ponuka na predaj cudzieho majetku skoncila???

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Cuzi majetok tu ale nikto neponukal v predaji. teda podla toho co bolo predlozene.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Pre Boha uz to pochopte. Su tu pravi vlastnici. Vid.list pani ing.Vanerkovej. Co chcete,aby to MC kupovala od tych co im to nepatri? Ved mate kde parkovat. A pani Vanerkova vam to nezakazuje. Povodny a pravi vlastnici su za zamenu pozemkov niekde inde.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. A kde mame parkovat ? Povodny vlastnici dostanu nahradu a my mame kde parkovat ??? Ak povodny vlastnik dostane nahradu, potom by sme parkovali na pozemkoch BSG a od nich pripade aj kupovali. Alebo sa mylim ?

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ingrid Vanerková13. 8. 2013, 21:17:00

    Váž.anonymný PM, reakcia 11,33

    útočiť na človeka, ktorý venuje svoj čas činnosti, ktorá dáva možnosť obyvateľom našej MČ diskutovať o problémoch, je prejavom nevďačnosti. Túto situáciu spôsobilo desaťročie trvajúce informačné embargo na činnosť v oblasti prevodov vlastníctva pozemkov. Viem, že v súčasnosti stretnúť človeka, ktorý robí niečo pre iných a nečaká osobný prospech je nepochopiteľné a pre Vás i podozrivé. Asi rozmýšľate a konáte inak. No je ešte na šťastie zopár "šťastlivcov", ktorým pocit z dobre vykonanej práce i pre iných nie je cudzí. Ale jedno ste uhádli - som na dovolenke a keď som sa dozvedela, ako sa vyvinula situácia vo veci pozemkov, prepáčte, ale musela so reagovať.Do obecnej kasy prispievam tak ako vy a mám právo oznámiť skutočnosť, o ktorej viem, že by mohla v budúcnosti spochybniť vlastníctvo MČ. Viete,môj osobný názor je, že tí, ktorí sú dotknutí (majitelia bytov )mali byť likvidátorom -resp. dražiteľom oslovení na odkúpenie. Zároveň Vás vážený anonymný PM ubezpečujem, že nejde o uspokojenie pani Vanerkovej, ale o oprávnené osoby, ktorých predkovia vlastnili pôvodne pasienky v danej lokalite formou urbárskeho vlastníctva.My nie sme tí, ktorí útočia. Je mi ľúto, že nechápete, že sme vlastne na jednej lodi.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. pre Anonymný 13. augusta 2013 13:55

    ktože sú tí „kompetentní odborníci“?
    vydražiteľ Richard Tomáš? konateľ BSG Igor Kálig? právnik BSG JUDr. Maštena? priekupník Martin Bezák? starosta Pilinský? či nebodaj jeho asistent Martin Jóna?

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ad p.vanerekova

    Pytal som sa preco ste umyselne zamlcali dost podstatne odseky citovaného zákona ? Preto ze keby ste ich uviedli tak by bolo vsetkym jasne ze by sa v buducnosti vlastnictvo MC nedalo spochybnit.
    Ako pomahate nám obcanom ? Asi mi nieco uslo. Ide tu o vas zaujem ako sukromnej osoby-osob.
    Kolko ich je? aspon 1500 aby vas argument platil.
    Ak ste nadobudli pocit ze som na vas utocil tak sa ospravedlnujem ale urcite Vam a p.Scibranymu neuverím ze je to uplna nahoda ze s tym prídete prave teraz.
    Este jedna otazka . Ako sme na jednej lodi ked ja mam svoj pozemok kupeny a aj moji susedia ? Tzn. Ze sa vam vratia vsetky okolo a nam nas ostane ?

    ad p.Scibrany

    Zbytocne vyhodenych 300 tisic ? Tak uz vieme ako to s nami obyvatelmi na sidlisku Pri Sajbach myslite.Dakujeme Vam.
    Co sa týka procesov ako funguje mestska cast tak to neviem a ani ma to nezaujima. Mna zaujima len vysledok. A ten je teraz taky ze nam chcel starosta pomoct. VY ste to vsetko znegovali a teraz sa mame starat sami o seba. Este raz velka vdaka. Pozdravujem tymto aj p.Drotovana. Dufam ze po najbizsich volbach ho tam uz neuvidím.

    Dakujem PM.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ad Scibrany

    ktože sú tí „kompetentní odborníci“?
    clovek ,kory neponuka ziadne riesenia ani pomoc Miro Ščibrany ,poslanec Drotovan, ktory tak isto neponuka ziadne riesenia a robi len spinavu politiku a prizivuje sa na tom ,p.Vanereková , ktora priliala olej do ohna.A este je tu pan Dulla samozrejme.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. pre PM 14. augusta 2013 0:14

    keby ste sa zúčastnili mimoriadneho MZ, vedeli by ste, že PROTI odkúpeniu parkovacích miest mestskou časťou za podmienok, ktoré navrhla spoločnosť Blackstorm Group s.r.o., boli VŠETCI jedenásti prítomní poslanci, VŠETCI prítomní zástupcovia obyvateľov sídliska Pri Šajbách a VŠETCI obyvatelia Rače, ktorí vystúpili v diskusii - máte pravdu, že vrátane mňa. ZA boli zástupcovia BSG a spriatelených firiem a starosta Pilinský - možno vo viere, že si na tento jeho obetavý čin spomenú v budúcoročných voľbách aspoň niektorí obyvatelia sídliska Pri Šajbách, a možno z úplne iných dôvodov.

    Pokiaľ ide o pána Drotována, spolu s Vami dúfam, že po najbližších voľbách nebude poslancom MZ, aj keď Vaše a moje dôvody sú asi odlišné.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Nebude poslancom? Co ho uz pasujete za starostu? Ale k veci. A teraz mi prosim p.Scibrany povedzte , co nastane po vcerajsom hlasovani. Bol som tam a videl som skor emotivne vystupenia, a vystupenia poslancov, ktory si skor prihrievali svoju politicku polievocku (Drotovan, Sekerka) plnu fraz ale bez jedneho jedineho riesenia, co bude dalej. VY tu stale opisujete nejaky zaujem starostu o kupu púozemkov. Mne sa jeho argumenty a odovodnenie preco kupit zdali argumentacne na vysokej urovni a vychadzal z pravneho stavu, ktory bol v danej chvili. Ostatne vyjadrenia, boliu skor zboznym zelanim jednotlivcov, ktory neargumentovali danym pravnym stavom, ale pocitom krivdy. Ttoto sa ale neda zmenit. Vzdy sa musi vychadzat zo stavu, ktory je. ZARAZILO MA P.SCIBRANY, KED SA OZVAL JEDEN MLADY MUZ SO SVOJIM NAZOROM, ZE SA TREBA DIVAT DOPREDU, CO BUDE ZAJTRA A NIE DOZADU, A VYS STE HO OHRIAKLI, ZE CO VAS POUCUJE, ZE CI STE MALE DETI. TOTO JE VAS POSTOJ K VECI??? Nehanevajte sa, stale tu pretlacate len svoj nazor, a ten kto ma druhy, je nepriatel. Starosta na rozdiel od Vas, vecne zargumentoval pravny stav, listinne dokazy a jasne povedal, ze toto je velmi tazky pripad, tahajuci sa niekolko rokov. To co ma zarazilo bolo vyjadrenie pana, ktory dotycne pozemky vydrazil, ze nikto z obyvatelov v minulosti nereagoval na jeho ponuku vysporiadania pozemkov. Tak sa pytam, kto ma maslo na hlave??? Podla vecrajska tak ako stat, magistrat, mozno drazitel tak aj poniektory obyvatelia, ktory svojou necinnostou nekaceptovali v minulosti ponuku. Cize ako dalej? Predpokladam, ze na zaklade LV , ktore vlastni sukromna spolocnost a ma na nej okrem pozemkov aj stavby, bude oploteny pozemok jej patriaci. A teraz sa pytam, kto vyhral? Komu sa pomohlo? Budeme sa sudit v roky trvajucich sporoch? Zavadzajuce tvrdenia od Vas a niektorych ludi, ze restituenti nadobudnu pozemky su klamlive a Vy to velmi dobre viete. Ak sa potvrdi (zdvoraznujem slovicko AK), tak dostanu nahradne. Cize MC mohla byt v tomto pripade kludna aj keby odkupila pozemky. Tak este raz sa pytam p.Scibrany, kto je vitazom? Ako to bude dalej? OKrem Vasich clankov plnych nezmyslov a vysloveneho boja proti starostovi, bez stipky zodpovednosti, dajte jeden jediny navrh, opierajuci sa o pravny stav, ako situaciu riesit. Lebo ohradenych 105 miest a pristupova komuniakcia, asi je skor prehra ako pirhovo vitaztvo.

    Dakujem Gabriel

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Gabriel, od zaciatku je to len nafuknuta bublina a nejde tu o vyriesenie stavu. Ludom ktorych tu menujete ide len o zviditelnovanie sa a kladenie odporu, je uplne jedno akeho, hlavne aby bol.
    PRAJEM SI, ABY SA TO TU CELE OPLOTILO, ALEBO NAVOZILI BETONOVE ZABRANY a POTOM MA ZAUJIMA AKE BUDE RIESENIE !!! POTOM BUDE MUDRY AJ SCIBRANY AJ DROTOVAN, by som sa nedivil keby sme to dali na zodpovednost kazdemu kto bol PROTI. Mohli sm mat po starostiach, takto sa nevyriesilo nic. Este by som bol za, kedy si spolocnost zacala uplatnovat svoje naroky a skody ktore jej niektory jednotlivci sposobili ! Pretoze toto je praca neprispôsobivých jednotlivcov.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Pán kolega Anonymny.... co to tu trepete? aka práca jednotlivcov?
    Každy vlastník domu sa podiel svojim podpisom ze daný stav treba riesit? cize aj Vy! kde ste boli 6 mesiacov, ked poniektorí jednotlivci aj za Vás riesili tento stav? kde ste boli vcera, ked ste mali priestor sa vyjadrit? Mám najradsej týchto vymúdrelých a zaroven strachopudov, ktorí machrujú, a keď maju niečo spraviť - tak nemajú čas.... a keď maju niečo povedať , tak sa pose....
    Vy nechapete ..... ze komunikacie, chodníky, parkoviská sa stavali k bytom, v ktorom bývate aj VY a to zn. to bolo uz davno preinvestované, a Investor stavby nebol ani Rozsa, ani Tomás a ani BSG. Co spravite milý vymudrelec, ked si kupite teraz parkovisko a za dva roky sa objaví opať Richard Tomáš na druhú a bude Vám predavať stavbu, lebo za rok sa "Zrazu" objaví aj majitel stavby!
    Tu nikto nebojuje voci BSG a taktiez sa víta ponuka od MU, ale jednoducho povedané..... načo mi bude parkovisko aj s bytom, ked budem platiť prejazd - prechod, resp. sa ani nedostanem k svojmu bytu, lebo firma Asset Factor Managment zatarasí JEDINU príjazdovu cestu. !

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Drotovan starostom ??? Tak uz sa stahujem. To sa tu nepohne ani prstom.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Nieco pre pani Vanerekovu a pana Scibranyho.
    Dost podstatny paragraf citovaneho zákona.
    § 6

    (1) Vlastníctvo k pozemkom alebo k jeho častiam nemožno navrátiť, ak

    a) pozemok je vo vlastníctve fyzickej osoby a právnickej osoby okrem povinnej osoby (§ 4 ods. 1),

    b) na pozemku sa nachádza cintorín,

    c) pozemok sa nachádza v pásme hygienickej ochrany vodných zdrojov prvého stupňa alebo tvorí koryto vodného toku, alebo na pozemku sú prírodné liečivé zdroje a zdroje prirodzene sa vyskytujúcich stolových minerálnych vôd,15)

    d) pozemok bol po prechode alebo prevode do vlastníctva štátu alebo inej právnickej osoby zastavaný,

    e) na pozemku bola zriadená záhradková alebo chatová osada,16) botanická záhrada a arborétum zamerané na záchranu a zachovanie genefondu, šľachtiteľská plocha na šľachtenie nových druhov a odrôd rastlín alebo les určený na lesný výskum,17)

    f) na pozemku sú telovýchovné zariadenia a športové zariadenia, alebo

    g) pozemok je podľa schválenej územnoplánovacej dokumentácie vyššieho územného celku určený na vyvlastnenie vo verejnom záujme,18)

    h) pozemok sa nachádza v obvode projektu pozemkových úprav a jeho vykonanie bolo schválené.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Navratit sa nemusi! Hlavne,ze sa uzna povodny vlastnik. A tak to je a aj bude teraz. Povodny su ti co im to ukradli komousi. A nie ti co ich vyrabal meciarizmus. Takze veselo parkujte a nenechajte sa zastrasit.

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Jasneee. Pocuj Ty mudrlant, zastavane pozemky sa nikdy nevracaju povodnym vlastnikom, ale vyda sa im nahradny.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Takze povodny a pravi majitel dostane nahradny a smelinar bude ten jeho povodny predavat? Pocuj rano si staval normalne? Tak by si to ty chcel. Ale na Sajbach to tak nebude.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. GRATULUJEM, politickym magom, odbornikom ako p. Dulla a stavebnym inžinierom, profesionalnym advokatom aj s rodnym priezviskom, farizejom, ktori poklonkuju obos stranam, naozaj zodpovednym obyvatelom a proste celej tej skupinke ludi, ktora ma vazny problem zo svojou identitou a pravdepodobne psychicky problem pretrvavajuci uz od detstva, kompenzuju v dospelosti tymto nekonstruktivnym riesenim vec...
    GRATULUJEM, obyvatelom, ktori nebudu mat kde parkovat a budu skor ci neskor parking kupovat a za drahsie....dali ste mandat tym pravym....

    OdpovedaťOdstrániť
  29. A my GRATULUJEME tebe,ze nedostanes peniaze z rozpoctu Race. Obyvatelia budu mat kde parkovat ,,NEMJEJ PEECI,, Hlavne ze ty si sa nenapakoval z rozpoctu Race. K tomu ti GRATULUJEME zase mi obyvatelia Sajb.

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Anonym 14. augusta 2013 17:21,
    Zatial sme pravdepodobne doparkovali, to ze budeme mat kde parkovat to nam je jasne ale az za 100 rokov, ked nam mesto postavi platene parkovisko, ktore bude niekde panu bohu za chrbtom a nie pri nasich domoch, ze ? DAKUJEME, ZE STE NAM ZNIZILI KVALITU BYVANIA ! STE DOBRI. STE NAJLEPSI. ALE AJ TAK CHODTE DO CERTA !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Ingrid Vanerková14. 8. 2013, 19:16:00

    anonymný 14.august 13,54,
    v roku 1991 bol uplatnený reštitučný nárok PS Rača, ktorý pomerov znalí úšpešne vyhrali rozsudkom samosudkyne (ak niekto tvrdí, že naše súdnitvo je pomalé, musím ho poopraviť, nie všetci sme si rovní). Rýchlosť rozhodovania v tomto prípade sa nedá spochybniť. Pokiaľ správny orgán nerozhodne nedovolím si prejudikovať, či sa v dobe 1991-2003 povinná osoba správala podľa zákona.Uplatnenie nároku si FO podali 04/2004 od toho času opäť platí Vami uvedené. Ak máte doklady preukazujúce skutočnosť, že stavba (skolaudovaná)bola v čase uplatnenia reštitučného nároku (1991 resp. 2004 ), prosím o ich predloženie za účelom urýchleného riešenia i nášho problému.Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za pomoc. V určitom období Správa katastra vydala na základe Dedičského rozhodnutia List vlastníctva na veľkosť podielu im patriaci i na pozemky, ktoré má zapísané na LV firma BSG. I taká môže byť výpovedná hodnota rozhodnutí štátneho orgánu.

    OdpovedaťOdstrániť
  32. ...halooo Gabko este nehajas? Tak daj pjosim este jeden jak si mohol mat zadarmo a 11 poslancov ti to prekazilo...

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Halo anonym dane budes platit rovnake aj bez toho aby nam mc kupila parkovisko. Akurat ze ked budes chciet parkovat na sidlisku tak si miesto pekne z vlastneho kupis

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Nestras uz ti na to nik nenaleti tu na Sajbach.

    OdpovedaťOdstrániť