Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

12.9.12
2
najmä pre vozičkárov z Domova sociálnych služieb (domova dôchodcov) na Podbrezovskej ul. cestou na Zdravotné stredisko Tbiliská a späť.



Prechod bol realizovaný práve pred rokom k Vinobraniu 2011 a napriek mnohým urgenciám sa doteraz nepodarilo zjednať jeho úpravu.

Nech mi realizátori prepáčia, ale rád by som bol, aby nám predviedli, ako tam má prejsť vozičkár alebo pacient s pomocným zariadením pre chôdzu - tiež vozíčkom. Pred predajňou Billa sa museli v minulosti urobiť bezbariérové úpravy zo všetkých strán chodníkov. Toto bola nová realizácia, ktorá to nerešpektuje a ešte je výška obrubníka tak abnormálna, že tam má problém prejsť aj zdravý človek (viď porovnanie na snímku s diplomatkou - taškou).

Verím, že po tomto názornom oboznámení bude v čo najkratšom čase uskutočnená náprava, ktorej sa nemôžu dovolať pracovníci uvedeného ústavu pre dôchodcov. Bol som svedkom, ako sa tam dve pracovníčky s dvoma vozíkmi a pacientmi pokúšali prejsť a nakoniec to museli vzdať a obísť mimo prechod, cez autobusovú trať.

S pozdravom ostáva a očakáva nápravu občan z Podbrezovskej ulici, ktorý je denným svedkom toho, ako sa tam prechádza.

Ľudovít Havlovič,
Podbrezovská 37



Fotografie: Ľudovít Havlovič

2 komentárov:

  1. Odpoveď pána starostu z 12. septembra:

    Dobry den pan Havlovic,

    uznavam, ze ten prechod je pre vozickarov problem a mohlo sa na to mysliet skor.
    Bol som si to tam obzriet a podla mna sa da z DSS aj s vozickarom prejst do Zdravotneho stredisko od spodu. Treba prejst cez prechod na ulici Pri vinohradoch a pokracovat chodnikom medzi skolou a zdravotnym strediskom. Viem, ze je to sice dlhsia cesta ale za to menej problemova, co sa tyka vysokých obrubnikov.

    Pozrieme sa na to co by stala "UPRAVA" tohto useku na bezbarierovu a skusime sa dohodnut s magistratom a DPB (ktorým patrí otočisko aj cesta Rustaveliho), aby si to dali do planu na dalsi rok.

    S uctou

    peter pilinsky
    vas starosta

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý deň, pán starosta,

    ak otočisko a Rustaveliho ulica patria magistrátu a DPB, znamená to, že stavebné riešenia a úpravy, ktoré v tomto priestore navrhujú a realizujú, nepodliehajú súhlasu stavebného úradu MČ Rača? Nie sú stavebnému úradu zasielané ani na vedomie?

    OdpovedaťOdstrániť