Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Na HAGAROVEJ ULICI, ktorú tvorí radová zástavba rovnakých šesťposchodových murovaných domov, postavených v roku 1961, a tvoria symetrickú, ucelenú, elegantnú a jedinečnú architektúru Krasňan, sa rozhodla jedna investičná spoločnosť zničiť naše unikátne spoločenstvo, vyrúbať stromy, zlikvidovať park a zničiť nám kvalitu života a zdravia.


Svojím absurdným stavebným zámerom chce vtesnať medzi dva šesťposchodové domy OSEMPOSCHODOVÝ DOMTROMI PODZEMNÝMI podlažiami. Vzdialenosť budov bude tak malá, že ľudia v starých domoch nedostanú dostatok slnka a čerstvého vzduchu denne, čo je základné právo každej živej bytosti. Deti, ktoré sa hrávajú medzi domami v parku, staré mamy, ktoré tu sedia na lavičkách, i mladí ľudia venčiaci svojich miláčikov, sa musia stiahnuť a odovzdať toto miesto investičnej spoločnosti, ktorá bez okolkov a bez súdneho rozumu ide šmahom ruky zlikvidovať aj to, čoho sa ani predošlý režim so svojou betónovou výstavbou nedotkol!
Chcú spíliť PÄŤDESIAT ROČNÉ STROMY, ktoré sme všetci spoločne sadili! ZABRAŤ PARKOVISKO, na ktorom teraz všetci spolu parkujeme! A postaviť pred naše okná BETÓNOVÉ MONŠTRUM! Je to nehorázny a zákony nerešpektujúci čin investora, ktorý týmto manifestuje svoju silu a drzosť.
TRI PODZEMNÉ POSCHODIA! To je 8000 m3 zeminy. To je 1500 Tatroviek! Doteraz krehká, ako taká, priechodnosť KADNÁROVEJ, HAGAROVEJ, ČERNOCKÉHO, HEČKOVEJ ulice a predovšetkým PEKNEJ CESTYRAČIANSKEJ, bude absolútne zdevastovaná! Hluk, neskutočná prašnosť, špina a totálne zničené cesty, to je len začiatok! Predstavte si, že ráno budú spolu s vami stáť na Peknej ceste tri či štyri Tatrovky, domiešavače s 23 tonami betónu! Predstavte si, že tieto nákladiaky budú denno-denne prechádzať popod Vaše okná, popred škôlky a školy s Vašimi deťmi, povedľa ihrísk s Vašimi batoľatami!
ĽUDIA, POVSTAŇME PROTI A POVEDZME SVOJ NÁZOR!
SPOJME SA a ZABRÁŇME spoločnými silami bezuzdnej svojvôli investičných spoločností! Spolu sme tvorili a tvoríme svoje Krasňany a máme právo na svoj PROTEST!
Spoločenstvo obyvateľov Hagarovej 17 a 19 sa už PÄŤ ROKOV zatiaľ úspešne BRÁNI a preto spojme opäť silu nášho slova a pomôžme zasadiť POSLEDNÝ ÚDER!
                 Plánovaná výstavba domu                     Ako to bude vyzerať pod zemou                     A čo tu máme teraz

PIATOK 15.3., v SOBOTU 16.3. a v NEDEĽU 17.3. budeme chodiť po Vašich domoch a stretávať sa s Vami.
NEDEĽU 17.3 SA STRETÁVAME18:00 pred obchodom COOP JEDNOTA a budeme Vám k dispozícii. Pýtajte sa, zaujímajte sa, POVEDZTE SVOJ NÁZOR! VYJADRITE PROTEST!
Budeme podpisovať petíciu, žiadosti o účasť na stavebnom konaní a podávať pripomienky.
VÁŠ HLAS JE VEĽMI DÔLEŽITÝ!        POMÔŽE ROZHODNÚŤ!        ROZHODNITE!
Viac informácií, podkladov, petičné hárky a žiadosti o účasť žiadajte na e-mailovej adrese:
hagarova1719@gmail.com
obyvateľ Hagarovej ulice




Petícia (na stiahnutie):


Vzory prihlásenia sa za účastníka konania (na stiahnutie):


3 komentárov:

  1. Priatelia, termín ukončenia PETÍCIE je 26.03. !!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dá sa ešte zapojiť do petície? kde?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. áno, dá, obráťte sa na kohokoľvek z členov petičného výboru alebo si stiahnite petičný hárok (http://files.racan.sk/downloads/MC-Raca/Polyfunkcny-bytovy-dom/Hagarova-peticia.pdf), podpíšte petíciu a doručte na niektorú z kontaktných adries.

    OdpovedaťOdstrániť