Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Z viacerých blogov a vyjadrení na facebooku som zachytila vyjadrenia o nespokojnosti s mojou prácou poslankyne za uplynulé volebné obdobie. Bola som priamo vyzvaná zverejniť podnety od obyvateľov, ktoré som riešila.

Nie som úplne systematický tabuľkový typ, preto mi trvalo niekoľko hodín zosumarizovať zoznam podnetov a problémov od obyvateľov, ktoré som dostala cez messenger, facebook, emailom, telefonicky alebo len tak na ulici, ihrisku či v škole. V zozname sú aj desiatky mojich vlastných iniciatív, ktoré som riešila rôznymi cestami cez komisie, komunikáciu s príslušnými úradmi, anonymnými podnetmi na Odkaze pre starostu, pátraním po dobrých riešeniach z iných miest a účasťou na odborných podujatiach.  Aktívne som komunikovala aj cez facebook a pozorne som sledovala všetky témy, ktoré sa tam riešili.

Je to dlhé a pomerne nudné čítanie o tom, čo sa podarilo a nepodarilo urobiť, zariadiť, vybaviť pre to, aby sa nám v Krasňanoch lepšie žilo. Úryvky emailov a správ, ktoré som dostala alebo napísala sú uložené na tomto linku k nahliadnutiu (nie sú zoradené chronologicky): http://bit.ly/2AQjQY7

Touto cestou by som chcela veľmi pekne poďakovať zamestnancom z miestneho úradu v Rači, ktorí trpezlivo odpovedali na moje emaily a pomáhali mi riešiť podnety od Vás a zároveň sa ospravedlňujem, ak sa nepodarilo vyriešiť vždy všetko k Vašej spokojnosti.

Snažila som sa počas 4 rokov odpovedať na všetky správy a emaily, ktoré som dostala. Riešenie každého podnetu je “kolektívna” práca, kde je potrebná súčinnosť zamestnancov nášho úradu v Rači, veľmi často rôznych oddelení magistrátu, iných úradov, poslancov za mesto, ostatných kolegov/poslancov za Raču a najmä všímavých obyvateľov, ktorí mi podnety poslali. Naučila som sa, že výsledky sa dostavia vďaka korektnej a slušnej spolupráci a nikdy to nie je o zázrakoch jedného človeka.

Rovnako ma veľmi mrzí, že sa mnoho podnetov aj napriek snahe a desiatkam emailov  a telefonátov, vyriešiť nepodarilo, často kvôli nekompetentnosti, neochote, nezáujmu a mizernej spolupráci mesta a mestských častí. Práca poslanca/poslankyne je najmä o desiatkach hodín na komisiách, radách škôl a škôlok, zastupiteľstvách, pracovných stretnutiach, hodín v uliciach, nafotených stovkách fotografíí, študovanie podkladov a zákonov a príprave materiálov. O väčšine podnetov som informovala na facebooku.

Úprimne musím zhodnotiť, že sa zďaleka nepodarilo vyriešiť všetky problémy a ostalo ešte veľa práce, ktorú je potrebné v Krasňanoch, v Rači a Bratislave celkovo urobiť a veľmi ocením pomocnú ruku od nových poslancov a všetkých aktívnych obyvateľov, ktorí sú ochotní skutočne pomôcť namiesto hejtovania na facebooku:) Chcem tiež pripomenúť, že moje kontakty, vrátane čísla telefónu, emailovej adresy a verejného profilu na facebooku či Linkedine sú zverejnené a rovnako sa presne 40x uskutočnilo verejné stretnutie s nami poslancami. Čiže ozvať sa dalo kedykoveľvek celé 4 roky.

Fotografie niektorých podnetov, ktoré som riešila posledné 4 roky :
 





















































0 komentárov:

Zverejnenie komentára