Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

29.10.18
2
Sedeli sme s Petrom Mazúrom pri texte, ktorý nám poslali ľudia z OZ Priatelia Rače. Dali tam niekoľko anketových otázok a kandidátov chcú predstaviť v jednom celku. Usúdili sme, že tam môže dôjsť k „presunu“ nápadov na iné osoby. Preto sme sa rozhodli ankety nezúčastniť.

Za nás dvoch máme toto stanovisko:

• Za posledných 4 - 6 rokov sledujeme, ako sa MÚ aj s časťou osadenstva zmenil z pozície lokálpatriot, na lokajpatriot. Pričom hlavná osoba sa stále vyhovára na Zvonára.

• Vo vyhlásení starých poslancov je zachovanie vinohradov. Za posledných osem rokov chránili vinohrady tak, že tam povolili postaviť X bytových domov.

• My chceme byť oponentmi developerov.

• Chceme riešiť problematiku životného prostredia vo vzťahu k spaľovaniu plastov v rodinných domoch. Poukazujeme na vznik polychlórovaných bifenylov, ako vysoko karcinogénnych látok, ktoré sa z potravinového reťazca neodbúravajú.

• Pri tzv. RNR sme boli od úplného začiatku, spolu s pani Dobrotkovou sme iniciovali zvolanie verejného zhromaždenia. Podarilo sa nám zastaviť nevýhodnú zámenu pozemkov, čím developer v podstate nezískal 500 tis. € a mesto ich nestratilo. To, že park nepostavili, je maslo na hlave terajšieho starostu. Hlavná vec, že kričí po kultúre, ale vieme, ako chcel rozdávať facky.

Písal som o ňom v článku Krááá....

Myslíme si, že nie je potrebné obracať kabáty. Je potrebné kabáty vymeniť. Ale aj s osobami.

Ešte záverom náš záber: môžeme komunikovať s MÚ v oblasti životného prostredia, katastra, územného plánu, stavebníctva, ekonomiky platieb, resp. kultúry, konkrétne račianskeho divadla.

Kandidáti na poslancov do MZ Rača
Peter Mazúr č. 28
Alexander Marčan č. 25



2 komentárov:

  1. Dobrý deň p. Marčan. Škoda, že ste sa s Vašim podozrením o "presune" nápadov na iných kandidátov neporozprávali s nami, keď sme výzvu zverejnili. Mne ako obyčajnému občanovi, ktorí nepozná viac ako polovicu svojich kandidátov, išlo len o to aby som sa dozvedela o všetkých čo najviac. A keď už som to zisťovala, tak sa o to podelím aj s ostatnými. Taká bola pôvodná myšlienka ankety a nakoniec sme to tak aj uskutočnili. S nikým iným sme odpovede kandidátov nezdieľali až do ich zverejnenia. Z môjho pohľadu ste možno len zmeškali šancu ukázať svojim voličom ochotu byť transparentní, tak ako ostatní kandidáti. To je samozrejme len môj skromný názor.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nerozumiem, o akom presune napadov sa tu bavime. Voleny mandat by mal byt v prvom rade o sluzbe obcanom a nie o tom, ze sa ideme predhanat kto s cim prisiel prvy. Lebo obcanom moze byt v zasade jedno kto co vymysli, ked to zostane len na papieri, podstatne pre obcanov je kto co urobi a nie nejake hry na "patent na opravu chodnika" alebo "patent na ochranu vinohradov" apod. , to mi pride skutocne ako hry na piesocku...

    Myslim si tiez, ze je legitimnym pravom kazdeho obcana pytat sa kandidatov a ak kandidat nema co skryvat, myslim, ze je velmi negativnym obrazom tohto kandidata, ak otazky obcanov ignoruje. Vas postoj ste mohli vysvetlit v odpovedi na dotaznik, namiesto toho ste otazky od obcanov odignorovali. Podla mojho nazoru, az po zverejneni, ked ste si uvedomili, ako velmi zle to vyzera, tak ste sa rozhodli pre zverejnenie tohto akoze postoja (k comu? k otazkam od obcanov? ci k pilinskeho starostovaniu, co s dotaznikom nijako nesuvi?).

    ....mimochodom, pokial ide napriklad o kauzu Radnicneho namestia - pozabudli ste na skutocnost, ze verejne zhromazdenie ktovie ako by dopadlo, ak by OZ Priatelia Race nepripravilo vyhlasenie zhrnujuce poziadavky obcanov, ktori na zhromazdeni prave OZ poverili zostavenim komisie, ktora kauzu riesila dalej a ktorej ste boli clenom. Zda sa teda, ze s OZ Priatelia Race komunikujete len vtedy, ked sa to hodi Vam.

    Pre mna osobne je aj takyto sposob komunikacie dostatocnou vizitkou kandidata.

    V. Štrbáková

    OdpovedaťOdstrániť