Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Je úplné zrejmé a aj vrabce na stromoch to čvirikajú, že sa developer/i potrebuje/jú dostať cez existujúce sídlisko Krasňany s dopravou ďalej do viníc. A to s negatívnym dopadom na životné prostredie existujúcej urbanizácie. Po lopate povedané, ak by sa podarili pretlačiť, t.j. schváliť miestnym zastupiteľstvom práve len tie zmeny, ktoré sú zanesené v čistopise územného plánu zóny Krasňany, tak:

1. Z Peknej cesty sa stane výlučne preťažená komunikácia s nekonečnými rannými a popoludňajšími zápchami. Popoludňajšia špička je menej nárazová, o to však trvalejšia. Ľudia na autách sa vracajú na sídliská prakticky až do 20 -ej hodiny.


                                               


2.Kadnárova cesta bude obojsmerná. Zmena na obojmernú premávku bude mať okrem enviromentálneho nepriaznivého dopadu aj dopad na zmenu/zníženie možností parkovania. Predsa sa zruší stánie na druhej strane vozovky. Nové parkovacie miesta nie sú pripravené.
Celá ulica Kadnárova musí slúžiť na záchranu vyriešenia dopravy k projektu nového sídliska RínokRača  (o projekte ). Stavebný úrad dal povolenie s vybudovaním nového sídliska so 473 bytmi ( údaj tu ) a treba zabezpečiť pre majiteľov nových bytov a bývajúcich prejazd cez naše Krasňany pre stovky áut.



3.Zruší sa, resp. zmení sa linka č.75. Roky obľúbená linka autobusu č.75. V počiatočnej fáze sa posunie kdesi až do centrálnej Rači, na túto skutočnosť je vlastne naviazaná zmena ulice Kadnárova  v celej dĺžke na obojsmernú ulicu. Samozrejme, toto je iba taký chyták na hlúpych. DPB optimalizuje čo sa dá, ruší linky. Ale v Rači s tým vraj problém nie je a DPB veľkoryso len tak natiahne už dlhú linku. Linka č.75 do Rači jazdiť nebude, ale Kadnárova zostane už obojsmerná.


4.Vybuduje sa bulvár na Peknej ceste. Tak k tomu aby si človek sadol. Lebo ak stojí, tak odpadne. Na priestranstve sa stretávajú asociáli a m.ú.Rača to nerieši, ale počkaj občan, ako vám to tu raz dovybavíme:  fontána, hudba, kaviarničky.....Jednoducho také malé švajčiarsko.
Ako to vyzerá teraz? No hotový bulvár! Ako vyzerá taká atmosféra bulváru? No smrad a svrab. Šíri sa tam zápach. Toto je vážení hanba samosprávy.

                                                A toto je aj hanba poslancov za Krasňany



                                        Pohádzané fľaše od ovocného vína a iného alkoholu


5. Je zámer vybudovať prístupovú cestu, tzv. Novú Hagarovu. Ta bude prioritne slúžiť ako prístupová cesta smerom na pripravovanú výstavbu od Rinzlov po Úžiny. Zákerným spôsobom cez dôvod na asanáciu údajne nevyužívaných garáží stavieb hromadných garáží na Hagarovej ulici. Ukradnúť, t.j. vyvlastniť pozemky pod nimi, tieto sceliť a odovzdať investorovi za účelom vybudovania prístupovej cesty, tzv. ulicu Nová Hagarova. Plus vybudovať ďalšie bývanie apartmánového typu pod zámiemkou vybudovania garážových domov. Komunikuje sa to ako garážový dom, dostavia sa to ako polyfunkčný objekt s apartmánmi.


                                        Tadiaľto pôjde cesta do viníc, ulica Nová Hagarova




6. Premiestnenie vodnej zdrže Račianskeho potoku za garážami do intravilánu sídliska. Chystajte deky a plavky. Občania budú mať za domom bytovky Hagarova 19 rekreačnú oblasť. Na mape je, resp. sú vodné nádrže po premiestnení zakreslené peknou blankytnou farbou.



V skutočnosti farba toku je tmavá, pôvodná nádrž je teraz po 2 slušných lejakoch z tohoto leta a jari plná bahna. To je celkom výhodné, mať niečo také pod oknami.


7. Minibulvárik, tzv. komunikačná a odpočinková zóna má vzniknúť aj na križovatke Kadnárova-Vrbenského. Už nikto však občanom nepovedal, že v prípade realizácie cesty Nová Hagarova a postavení sídliska Rínok Rača bude toto lievik pre automobilovú dopravu. Tadialto budú premavať tisícky automobilov ráno smerom do mesta a popoludní až do večerných hodín nazad na nové sídliská.
                                                        Vraj takto pekne tam bude




                         Náčrt do mapy a vyznačenie pripravovaných zmien aj rámci širších vzťahov



Sídlisko Krasňany je v problémoch ako nikdy predtým. Napriek tomu, že občania túžili o zastabilizovanie zóny tak, aby sa tu nestavalo halabala - zápisnica 2014, tak realizáciou územného plánu zóny Krasňany príde k zhoršeniu kvality bývania vo všetkých oblastiach.
- bude sa redukovať zeleň
- zvýši sa dynamická doprava
- zvýši sa hlučnosť a prašnosť z dopravy
- zvýšená pohyblivosť áut = vyššie riziko stretu auto-chodec (cyklista).
- narušia sa toky podzemných vôd a možno to uvidíte v pivničných priestoroch

Občania zo sídliska Krasňany. Vyjadrite nesúhlas s pripravovaným územným plánom zóny.  Zúčastnite sa petícií, pripomienok, námietok. Do 31. augusta 2018.








0 komentárov:

Zverejnenie komentára