Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

17.5.18
0
Rozhodol som sa dnes - 17.5. - ohlásiť začiatok zberu podpisov obyvateľov, ktoré mi umožnia kandidovať na pozíciu starostu mestskej časti Bratislava-Rača. Po ôsmych rokoch poslancovania v Rači som presvedčený, že Rača potrebuje zmenu. Veľmi si vážim dôveru, ktorú mi obyvatelia Rače prejavili vlani vo voľbách do BSk bezmála 3000 hlasmi.
Mám dlhodobú víziu Rače pre 21. storočie ako príjemného  miesta pre život obyvateľov všetkých vekových kategórií. Budem sa presadzovať výraznú revitalizáciu a zmenu verejných priestorov. Dlhoročne pripomienkujem developerské zámery, aby akákoľvek výstavba bola v súlade so zákonom a verejným záujmom. Aj naďalej trvám na tom, že v Rači už nie je priestor na zmenu poľnohospodárskej pôdy na výstavbu bytových domov. Medzi moje ďalšie priority patrí zefektívnenie a otvorenie úradu, rezidenčné parkovanie, sociálne služby pre seniorov a znevýhodnených a práca s mládežou, nové pracovné príležitosti pre ľudí či podpora firiem a startupov.

Za kľúčovú prioritu považujem rovnomerne rozvíjať všetky tri miestne časti – centrálnu Raču, Krasňany aj Východné. Dôležité je, aby nikto nemal pocit, že dopláca na iného, ale aby sme spoločne ťahali za jeden povraz. Tiež chcem riešiť budúcnosť zanedbávaných lokalít ako je okolie vozovne Krasňany, Žabí Majer či Pánty.
Rača má krásne prírodné prostredie, lesy, rybníky, vinice a polia. Je potrebné rozvíjať a chrániť túto krajinu. Tak ako v okolí Vydrice je potrebné aj v lesoparku spojiť rekreáciu ľudí, športové aktivity a oddych s ochranou prírody.
Moja dlhoročná práca v samospráve dáva ľuďom možnosť rozhodnúť sa pre moju voľbu na základe činov a nie sľubov. Program plánujem predstaviť v septembri.
Volebnú kampaň budem financovať z vlastného príspevku a z príspevkov ľudí cez transparentný účet. Bude založená na kontakte s ľuďmi v uliciach mestskej časti, nebude  megalomanská a ani neplánujem oblepiť celú Raču bilbordami.
Každý, kto má záujem pomôcť, bude vítaný.
Ak máte záujem byť súčasťou môjho tímu, alebo pomôcť, ste vítaní. V tom prípade prosím vypíšte prosím tento dotazník.
Ak môžete pomôcť so zbieraním podpisov vo svojej rodine, u známych a susedov, prosím vytlačte si petičný hárok. Podpisy preberiem osobne (potrebné dohodnúť si cez e-mail drotovan@yahoo.com) alebo mi ich môžete vhodiť do poslaneckej skrinky na úrade v Rači - Kubačova 21.
Ak máte možnosť a chuť prispieť na kampaň, môžete tak urobiť  na môj transparentný účet.
Verím, že sa nám spolu podarí zmeniť Raču k lepšiemu - tak,  aby verejné priestory boli pre ľudí, ako je to bežné v 21. storočí všade vo vyspelom svete.
Michal Drotován

0 komentárov:

Zverejnenie komentára