Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

20.7.17
0
V Rači máme viacero prakticky neznámych a zanedbaných športových areálov, spája ich jedno - všetky sú v správe a často aj vo vlastníctve Bratislavského samosprávneho kraja. Jeden z mojich kľúčových bodov programu vo voľbách do BSK 2017 je ich obnova a hlavne otvorenie pre verejnosť - nákladovo by to nebol až taký problém - žiadne megalomanské stavby. Postačuje dráha, trávnikové ihrisko, tenisové kurty, petangové ihrisko, BMX dráha a pod.  
(Ilustračná foto: Oficiálne cez školský rok prístupná bežecká dráha CVČ na Hlinickej aj verejnosti do 20:00 hod., málokto však o tom vie)

1. Utajené ihrisko a športový areál na Hlinickej ulici

Priamo v Krasňanoch, vo veľmi dobrej pešej dostupnosti, je ihrisko SOŠ informačných technológií (niekdajšie SOU spojov), prístup naň pre verejnosť nie je možný a ani jeho návšteva (a pre plechový plot ho ani nie je vidieť zvonku). Tento areál je na pozemkoch mesta a v správe školy. Jeho stav je veľmi dobrý a v tomto prípade postačuje jeho otvorenie sa verejnosti. Prečo sa to doteraz neudialo je neznáme. Pri areáli je veľká ubytovňa/internát.




2. Ihrisko na Račianskej ulici


Tenisový kurt a menšie zatrávnené ihrisko s bežeckým oválom je hneď za SOŠ polygrafickým. V minulosti tam bolo viacero súdnych sporov pre pozemky, aktuálne sa zdá, že všetko je pod BSK. Je to síce menšie ihrisko, pre obyvateľov okolia Hruškovej by však bolo určite zaujímavé. A doplnkom by mohlo byť napríklad petangové ihrisko.




3. Veľký športový areál Na pántoch


O dvoch plavárňach na ulici Na pántoch sa toho už pohovorilo dosť, aktuálne sa očakáva - verím - úspešná oprava a sprístupnenie jedného z nich. V tomto areáli SOŠ hotelových služieb a obchodu je však zároveň aj veľká trávnatá plocha (niekdajšie futbalové ihrisko), tenisový kurt a viacero asfaltových ihrísk. Lokalita je síce trochu ďalej od centra Rače, ale zase prístup autom a parkovanie je bez problémov. Celý tento areál by si zaslúžil nový šat - futbalové ihrisko sa nevyužíva, bránka hrdzavie. Myslím si, že priestorovo by bolo toto ihrisko veľmi dobré pre novú BMX dráhu (BSK by mohol vybudovať túto dráhu a poskytnúť ju klubom - rozmery by vyhovovali všetkým kritériám zväzu a konečne by sa tak vyriešil spor v prípade LBG arény). Zázemie vrátane plavárne by bolo neporovnateľne lepšie. A BMX klub by bol konečne na svojom. Celý areál by si zaslúžil výraznú renováciu a sprístupnenie verejnosti.







4. Športový areál na Rybničnej

Ako bonus tu dávam ešte športový areál na Rybničnej (aj keď je to už katastrálne vo Vajnoroch, bol by prínosom aj pre Raču aj pre Vajnory). Tento areál sa nachádza pri SOŠ elektrotechnickej a nie je dostupný, pre plot ani nie je viditeľný z vonkajšej strany. Je to jediný areál, do ktorého som sa ani fyzicky nedostal. Je dôležité, aby oba školské areály na seba nadväzovali. Vzdialenosť jedného od druhého je menej ako 400 metrov (tj. 5-6 minút pešo).



Verím, že sa mi podarí, v prípade zvolenia do BSK, sprístupniť a renovovať tieto areály nielen pre študentov týchto škôl, ale aj pre verejnosť. Rača aj Vajnory majú veľké možnosti v oblasti športu. Treba ich len využiť. Čo myslíte?

Michal Drotován
kandidát na poslanca BSK 2017 za obvod Rača/Vajnory
Ak ma chcete podporiť podpisom (hárky osobne vyzbieram, stačí napísať na drotovan@yahoo.com)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára