Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

19.11.16
0
Podporte projekt OZ Stará jedáleň WAKE UP, MEET UP, START UP V RAČI!
Hlasovať môžete tu: https://www.nadaciavub.sk/komunitne-granty/ do zajtra 20.11.2016 24:00 hod. 

Založili sme občianske združenie Stará Jedáleň a podaril sa nám husársky kúsok. Získali sme do dlhodobého prenájmu budovu bývalej jedálne pri Strednej škole masmediálnej komunikácie na Kadnárovej ulici. Budova je vo veľmi zlom stave, neslúži svojmu účelu vyše 12 rokov. Čaká nás rozsiahla rekonštrukcia a získanie financií na realizáciu celého projektu. Držte nám palce.

OZ Stará jedáleň bolo založené, aby na sídlisku Krasňany vzniklo unikátne miesto pre mladých ľudí dostupné pre všetkých. Bude poskytovať bezpečný a otvorený priestor na trávenie voľného času pre staršie deti a mladých ľudí. Budú sa môcť zapájať do rôznych voľnočasových aktivít v bezpečnom prostredí, ale bude im poskytovaná aj kvalifikovaná podpora v záťažových životných situáciách.

Okrem toho však chceme zapájať a podporovať rozvoj miestnej komunity v Rači a okolí. Je pre nás dôležitá vzájomná spolupráca a spoločné aktivity obyvateľov tejto mestskej časti.

Stará jedáleň vznikla ako iniciatíva aktívnych obyvateľov Krasňan a spolupráce medzi tromi organizáciami, ktoré v Rači dlhodobo pôsobia: Mládež ulice, Rodinné centrum Ráčik a OZ Varianty.

V Rači chceme vybudovať miesto pre mladých, kde sa nebudú nudiť a kde sa dozvedia a naučia to, čo škola nezvláda. Komunitné centrum im poskytne bezpečný priestor a zázemie na stretávanie sa, vymýšľanie a realizáciu odvážnych nápadov. Zrekonštruujeme nevyužívanú budovu starej jedálne, sprístupnime exteriér budovy a vytvoríme nový verejný priestor, kde nájdu svoje miesto rôzne skupiny mladých, kde sa radi zastavia, stretnú, kde sa „dá niečo robiť“ a to niečo si môžeme vyberať z mnohých možností. Myslíme si, že keď sa budú môcť mladí (13+ roční) stretávať a nebude to škola alebo organizovaný krúžok, tak vzniknú nápady.

Podporte náš projekt v hlasovaní Nadácie VÚB banka. Pošlite nám hlas a možno získame 3.000 € na Starú jedáleň. O projektoch sa hlasuje do zajtra, 20.11.2016 24:00 hod. a hlasovanie je bezplatné.

Zvoľte BA kraj a potom projekt WAKE UP, MEET UP, START UP V RAČI! Ďakujeme.


Lenka Antalová Plavuchová







0 komentárov:

Zverejnenie komentára