Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Rada by som vám predstavila Klub Pohodička a popísala vám čo všetko sme v roku 2015 zažili. Klub Pohodička je miestom, kde deti a mladí ľudia dostávajú priestor na sebarealizáciu, môžu sa učiť novým zručnostiam, ovplyvňovať svet okolo seba,  nájsť tu človeka, ktorý je tu pre nich v ich každodenných radostiach, ale aj smútkoch, alebo len tak si posedieť, tráviť voľný čas, porozprávať sa, čí zahrať skupinové, alebo spoločenské hry. Spoločne s mladými z klubu organizujeme zážitkové výlety a komunitné podujatia. Jednou z najobľúbenejších akcií je Sídlisková Pohodička, ktorá je tvorená participáciou mladých zo sídliska.  Od plánovania, až po samotnú realizáciu. Tretí ročník mal nabitý program: cyklokino, sadenie byliniek, basketbal, futbal, ping-pong, graffitty stena, tvorivé dielne, prvá pomoc, beh so psom, domáce koláče a i.

Okrem toho sme pripravili florbalový turnaj, Restaurant day, basketbalový turnaj, Narodeniny klubu ai.

Rok 2015 bol nabitý zážitkami. Zúčastnili sme sa spolu s klubom Nízkoprahového cupu, ktorý bol zameraný na budovanie a posilnenie tolerancie, priateľstva medzi deťmi a mládežou a odmietanie diskriminácie a xenofóbie (vyhrali sme prvé miesto), zorganizovali sme dve prespávačky, kde nechýbalo spoločné varenie, hry, dobré filmy. Cez prázdniny sme boli chate, kde sme si mohli vyskúšať aké to je bez elektriny, signálu, či vody z kohútika. Absolvovali sme dva nočné pochody, nechýbala opekačka na Železnej studničke, cyklovýlet, Tvrďák v Čunove a i. V tomto roku naše služby  využilo už 88 detí.

Klub Pohodička je bezplatný, otvorený pre všetkých od 8 do 18 rokov, nie je potrebná žiadna forma registrácie či členstva, nevyžaduje sa pravidelná dochádzka.

Momentálne sme sa, ale presunuli do ulíc sídliska v Rači/Východné. Kde sa s deťmi a mladými ľuďmi stretávame na ihrisku 3 krát do týždňa. Utorok, stredu od 16:00 do 18:00 a v piatok od 15:00 do 18:00. Ak sa chcete dozvedieť o nás viac sme na facebooku Klub Pohodička, alebo Mládež ulice.


Mgr. Eva Košťálová

0 komentárov:

Zverejnenie komentára