Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

2.12.14
0
V poslednej dobe sa na mňa obracia stále viac ľudí a pýtajú sa, čo za veľkú jamu to vznika pri vstupe do lesoparku na Peknej ceste. V tomto článku popíšem o aký projekt ide - dôvody, prečo vznikol v danom objeme treba smerovať na súčasného starostu Pilinského, ktorý ho komplet celý povolil.

V tejto jame aktuálne vzniká podzemná garáž a jedno podzemné zapustené podlažie (to je iba vo väčšom bloku A) dvoch budov, ktoré budú mať tri nadzemné podlažia. Vznikne v nich 54 tzv. apartmánov (21 dvojizbových a 33 trojizbových) - nakoľko územný plán povoľuje bývanie na tom mieste iba v obmedzenej miere, tak sa to obišlo vyhlásením objektu za "penzión". Takýto objekt nielenže má nižšie nároky na parkovacie miesta, ale aj neumožňuje trvalé bývanie - nájomníci teda do kasy Rače neprinesú nič. Celé stavebné povolenie podpísané starostom Pilinským je uverejnené tu. Za projektom je spoločnosť DOM SYSTÉM, s.r.o. a v roku 2011 ho vybavoval Martin J.




Je veľmi podivné, že záväzné stanovisko (našťastie už ex-)primátora Ftáčnika obsahuje projekt 21 apartmánov a 33 izieb so zázemím. V stavebnom povolení však už je 21 dvojizbových apartmánov a 33 trojizbových apartmánov! V rámci bytov je to väčšia stavba a viac bytov (apartmánov) ako napr. stredný 9-poschodový bytový dom Na pasekách (kde je 36 3-izbových a 18 1 -izbových bytov vo dvoch vchodoch, tj. spolu 126 izieb - v prípade "penziónu Pekná cesta" je to 141 izieb) - to len pre lepšiu predstavivosť o aký objem bytov (resp. tzv. apartmánov) ide.



Nasledujúce štyri roky budem v každom článku o projektoch, ktoré povolil súčasný starosta uvádzať súhrnné číslo. Začíname na 54 apartmánoch a čochvíľa po prvom výkope projektu Malé Krasňany sa toto číslo výrazne zvýši. Aby nevznikli nezrovnalosti o zodpovednosti, tak pôjde o väčšie projekty (min. 20 bytov resp. apartmánov), kde bolo vydané aj územné aj stavebné povolenie za jeho pôsobenia a kde fyzicky začali kopať.

PS: Nakoľko na našu činnosť Spolu pre Raču (vydávanie novín, webka, informovanie ľudí) sú potrebné financie, ak máte možnosť, transparentný účet 5057186515/0900 je stále funkčný a príspevky sú vítané. Ďakujem.

Michal Drotován

www.facebook.com/michal.drotovan
www.drotovan.sk
https://www.facebook.com/spolupreracu

0 komentárov:

Zverejnenie komentára