Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

29.12.14
0
Rendez sa prebudil do rozprávkovo snehobielej prírody, akoby dokázal pokorne poprosiť nebesá aby si aj takýmto kúzlom uctili každoročný atletický sviatok „Silvestrovský rozlúčkový beh Rendezom“, už jeho 19. ročník. Rodinný beh v rodinnej atmosfére, to je už duchovná športová značka tejto obľúbenej atletickej akcie na Rendezi, za ktorou organizačne stoja vzácni ľudia, atléti telom a dušou, manželia Dušan a Lenka Štancelovi z Maratón atletický club Rača, s tradičnou pomocou dcéry Lenky, ktorí už desiatky rokov skvele reprezentujú MČ Bratislava – Rača a hlavne náš Rendez nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku a v zahraničí. Vždy, keď príde ten očakávaný deň D, KS Impulz sa premení na ten povestný atletický ostrovček, kde to žiari pohodovou priateľskou atmosférou, kde je zrazu kopec miesta na úsmev, debatu, zhrnutie všetkého čo sa stalo počas kalendárneho roku nielen v atletickom, ale aj osobnom živote. Nie, tu sa za každú cenu nenaháňa čo najvyšší počet pretekárov, silou mocou sa nechcú konať traťové rekordy, tu sa ukazuje, prečo je svet atletiky tak nekonečne príťažlivý a prečo ho milujú deti, mládež až po stále sviežich seniorov.

Biela snehová perina tento rok potešila a niekedy aj trocha vystrašila účastníkov pretekov, ale po zdolaní klasických rendezských 5,3 km v teplučko vyhriatom KS Impulz a pri rozvoniavajúcom horúcom varenom vínku sa už po pretekoch len rozoberalo, že tá biela snehová romanca vlastne vyzdobila celú atmosféru pretekov. Záverečné finále v preplnených priestoroch KS Impulz, to je už ten správny čas pre ocenenie pretekárov, ktorí si načasovali svoju bežeckú formu a dokázali tak obsadiť stupne víťazov. Aj keď tu sa stávajú športovými víťazmi vlastne všetci od prvého až po posledného, už len za to, že posledné hodiny v roku prežili s behom v kruhu svojej atletickej rodiny. Za touto vydarenou atletickou akciou na konci roka na Rendezi je už pravidelne aj spolupráca športového referenta MČ Rača Mgr. Mareka Porvazníka pri finančnom zabezpečení cien, kde nemôže chýbať nestor športu v MČ Rača, poslanec Ďuri Madzin, najmä ako štartér bežeckých pretekov. Perličkou celej akcie bol opätovný štart bratov Drotovánových, štedrá nádielka snehu spolu s vábivou pozvánkou do zeme Rendezskej na rok 2015, kedy sa tu bude konať už úctyhodný 20. ročník Silvestrovského rozlúčkového behu Rendezom.

Záverom už len úprimné, tradičné prianie veľkej atletickej rodiny plné zdravia, rodinnej a športovej pohody v celom roku 2015 praje spoluorganizátor TJ Real Rendez.

Cyril Sekerka


Rozlúčka so starým rokom v Rendezi 2014 – výsledky


Muži hlavná kategória 5,3 km

1.
René
Valent
Behame.sk
19:15 min.
2.
Richard
Kostka
IRUN
19:23 min.
3.
Július
Tóth
Behame.sk
19:25 min.


Ženy 5,3 km

1.
Katarína
Pokorná
STU Bratislava
21:13 min.
2.
Diana
Tešovičová
PROCYCLING
21:26 min.
3.
Terézia
Beitlová
Družba Piešťany
22:02 min.


Muži veteráni nad 40 rokov 5,3 km

1.
Miroslav
Ďuračka
Bratislava
21:17 min.
2.
Oliver
Krist
Rača
23:04 min.
3.
Stanislav
Fatúl
Rača
23:52 min.











0 komentárov:

Zverejnenie komentára