Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

12.10.14
0
Vážený pán oný, ... richtár! 

Srdečne vás všetci z horného aj dolného konca obce Čara pozdravujeme a prajeme do ďalších aktivít ako je richtárčenie veľa pevných nervov s neprajníkmi. 

Teraz vidíme, ako tu u 4 králikov všetci čítame po sebe náš list vašemu onému blahorodiu pri pohári čaranského výberu, že sme správne urobili, keď vám začiatkom listu onykáme. Už aj vrabce na streche a FB skupina Čarania čvirikajú, že takým, čo chránia vinice sa nesmie vykať, ale onykať. 
Ony držia s nami a ony držia aj veľký oráčsky pluh vo vinici, a to je neskutočne záslužná činnosť.


Dlho sme vášmu onému blahorodiu nepísali. Pevne veríme, že ste si našli miesto čítania nášho listu aj iné, ušlachtilejšie činnosti. Tu hluchý Norbert vraví, že napríklad povoľovanie stavieb tam, že nad tým stojí aj náš sedliacky rozum. Ale vy oni sú iný macher na také veci a nám sprostému ľudu neprinaleží také rozhodnutia oného blahorodia komentovať.

Tento rok sme vás oných nevideli ani na oberačkách hrozna. A čo také sa deje? Nebolo dosť omaltovaných kýblov?

Prišla jeseň a s ňou aj jej tradičné symboly. Tento symbol vraj vyjadruje náladu obyvateľstva vo vašom podhradí, teda v Čari.


P.S. Aby sme nezabudli. To prasa, čo pre vás chováme, už dosiahlo jatočnú váhu a v polovici novembra, v sobotu, očakávame zabíjačku. Dúfame, že nám nedáte košom a príjmete účasť.








0 komentárov:

Zverejnenie komentára