Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

29.8.14
0
Oslovilo ma niekoľko dôchodcov na Rendezi, či by sa nedalo znovu chodiť na ich obedy cez MÚ Rača v našej časti, tak ako tomu bolo kedysi, ešte v 90-tych rokoch 20. storočia bežné.

Pádnymi argumentmi tu boli aj skutočnosti, že mnohí dôchodcovia by aj využívali túto potrebnú sociálnu službu, ktorú poskytuje MÚ Rača vo svojej časti, ale sú tu ich časté zdravotné problémy v pohybe, nepriazeň počasia najmä v zimnom období, kedy o zľadovatené chodníky nie je niekedy núdza a hrozia tak neblahé dôsledky ťažkých úrazov.

Nadviazal som preto okamžitý kontakt so sociálnym oddelením MÚ Rača, jeho pracovníčkou pani Kulifajovou a jej zohratým pracovným tímom a oni ako vždy ochotne a operatívne dotiahli túto moju žiadosť a možnosť opäť chodiť na ich obedy na Rendezi do zdarného konca už od 1. septembra 2014 v priestoroch REŠTAURÁCIE KATKA – pizzeria, na Dopravnej ulici (bolo nutné zrealizovať výberové konanie).

Je to zároveň aj dobrá správa pre všetkých dôchodcov na Rendezi, že sa môžu od uvedeného termínu ihneď prihlásiť na sociálne oddelenie MÚ Rača, kde ich oboznámia, za akých splnených podmienok (predložiť doklad o výmere dôchodku a občiansky preukaz) z ich strany budú môcť využívať túto žiadanú sociálnu službu stravovania formou obedov priamo na Rendezi, bez toho, aby museli za ňou cestovať do Rače.

Takže dobrú chuť, vážení dôchodcovia opäť na Rendezi aj s ušetrením vášho voľného času.

Dobré zdravie praje
Cyril SEKERKA



0 komentárov:

Zverejnenie komentára