Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Pred časom som písala, že na sídlisku Šajby sa kosí tráva aj vtedy, keď sa ani tak veľmi nemusí. Poukazovala som na fakt, že tieto plochy nekosí MÚ v Rači, ale parta ľudí platená likvidátorom doc. Rózsom, a to preto, aby sa pekné pokosené plochy lepšie dražili.

Očividne tu nešlo o obyvateľov, nešlo tu o čistotu. A mne bolo hneď od začiatku jasné, že ide o dobre premyslený biznis a celé toto divadlo bude mať smutnú dohru. Mala som pravdu. Tento rok najväčší kus trávnatého porastu hneď vedľa 6 ks lavičiek je vydražený a tráva je tam už vyše pása. Lavičky za chvíľu nebude ani vidieť a všetci sa tešia, likvidátor má dobre platenú prácu odvedenú, nová firma, tento krát TARA Consulting, s.r.o., má pozemky kúpené a obyvatelia oči pre plač.

Je vôbec možné sa brániť, upozorňovať??? Osobne sme o tomto probléme hovorili starostovi, prednostke na MÚ v Rači, riešili, upozorňovali, odpoveď bola, „že som moc pesimistická a všetko vidím čierne“... Čo k tomu dodať. Obyvateľ je posledný v rade, je prakticky anonymná osoba, nezaujímavý element, je tu navyše. Len nech sa točia peniaze. A tak sa môžeme len triasť, čo kto s týmto pozemkom urobí, ako to celé využije v svoj prospech a dúfam len, že si uvedomí, že tam máme inžinierske siete. Možno, že aj tie bude vedieť speňažiť v svoj prospech. Lebo kto sa nás zastane??

A tak navrhujem vybetónujme všetky plochy a natrime ich na zeleno a bude pokoj. Postavme jedného plateného človiečika, ktorý bude vyberať poplatky za to, že sa vôbec niekto odváži prejsť cez súkromnú cestu, chodník prípadne parkovisko k svojmu bytu.

Dagmar Gelingerová




0 komentárov:

Zverejnenie komentára