Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
MIKI CSIBA je rodený Rendezák, bývajúci od narodenia v dome na Dopravnej 19, ktorého duša a srdiečko boli vždy ochotné vykonať všetko preto, aby ten Rendez bol zveľadeným, čistým miestom, príjemným miestom pre život. Keď som ho oslovil už v roku 2010, kedy MÚ Rača na príkaz jeho starostu pána Pilinského prestal vegetačne kosiť trávnaté plochy celého Rendezu, lebo vraj verejné zelené plochy patria majetkovo Železniciam, ten bez váhania začal kosiť tieto trávnaté plochy od starých Kasární č. 1 až po Dopravnú 27. Píše sa rok 2014 a MIKY CSIBA zdarma bez nároku na odmenu kosí veľkú trávu v uvedenom pásme, aby nás už úplne nezarástla. Mikino Csiba, v mene mnohých Rendezákov dovoľ len veľké úprimné ĎAKUJEME, že Rendez nepokladáš za NOCĽAH, ale za svoj skutočný DOMOV, kedy aj na úkor voľného času, nečakajúc finančné ocenenie, robíš všetko preto , aby sa tu ľudia cítili pohodovo ako doma.

TONO WENZL pochádzajúci z pamätnej legendárnej rodiny Wenzlových je ďalšou persónou, ktorý od roku 2010 až po súčasný rok 2014 zdarma, obetavo kosí trávnaté plochy od Dopravnej 37 až 49 ako aj 100-bytovku č. 12 - 20. Jeho slová sú vždy prosté, veď som Rendezák, je to moja povinnosť voči rodnému Rendezu. TONKO WENZL, znovu len veľké ĎAKUJEME za mnohých Rendezákov, že nedopustíš, aby Rendez klesol na úroveň Košického „Luníka 9“.

Rendezáci, verte je viac ako dôležité, že stále existujú ľudia, ktorí nechápu svoj domov len 5 cm pred prahom svojho bytu, ale že si ctia a vážia Rendez ako svoje domovské miesto. Preto sú vzácne vzory ľudí so svojim pozitívnym vzťahom k Rendezu ako sú Miky Csiba, Tono Wenzl, Miťo Chladný, Janegovci, Wenzlovci, Kekláková, Kučerová, Olajcová, Krajčovičová, Pútiková, Kolečányová, Miro Schubert, Vanček, Machoví, Bihári, Myslovič, Petra Ferenčíková, Mareničová, Schubertová, Polakovičová, Molnárová, Lehocký, Vnukoví, obyvatelia sídliska Sklabinská, Miro Oravec, obyvatelia 100-bytovky, 120-bytovky a nech mi je odpustené, ak som niekoho neuviedol, lebo každý, kto priloží ruku k zveľadeniu Rendezu, patrí mu všetka úcta a vďaka. Rešpektujem však, ak mnohí sú unavení, uštvaní z práce a sú vôbec radi, že si večer oddýchnu pred televízorom, ale aspoň dokážu morálne, slovne oceniť ľudí, ktorí sa snažia skrášliť ich priestory bývania.

Verím a dúfam, že zdravý lokálpatriotizmus Rendezsky vždy dokáže, že je rovnocennou bratislavskou mestskou časťou ako iné , veď existujeme už od roku 1883 a keď sa teraz píše rok 2014 dokážeme si uhájiť svoju dôstojnosť a úroveň aj voči ignorácii MÚ Rača, ktorý bez zábran berie peniaze z našich platených daní podľa počtu obyvateľov (cca 5 180), ale keď si má plniť svoju povinnosť starostlivosti a kosiť vegetačne trávnaté plochy na Rendezi, vtedy sme už NIE VOLIČI, ale len ŽIADATELIA.

Záverom len konštatovanie dobrého pocitu, že na Rendezi stále existujú spoločenskí ťahúni, obetavci, ktorí si ten svoj rodný Rendez len tak ľahko nedajú.

S úctou a vďakou Rendezáci.


                                                                                                      Cyril Sekerka
                                                                           Poslanec za Rendez (Východné) MČ Rača



0 komentárov:

Zverejnenie komentára