Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

26.4.14
0
Vraví sa, že s kým sa stretávate, takým sa stávate. A tak som sa začala stretávať s najlepšími športovcami – či už s Joelom Maina Mwangy z Kene, ktorý o 11 sekúnd prekonal minuloročný rekord na tohtoročnom ČSOB Bratislava marathone alebo stretnutia s bratmi Drotovánovcovmi a tiež „fotoobjatie“ s trojnásobným olympijským víťazom v hode oštepom Jánom Železným, ktorý odštartoval preteky.

To, že niečo na tom bude, dokazuje aj moje 3. miesto.

Dňa 26.4. 2014 sa uskutočnil 3. ročník Račiansky polmaratón, Račianska desiatka 2014. Na tento beh som sa celý rok tešila, nakoľko som absolvovala predchádzajúce ročníky a v roku 2013 som si odnášala nádherný pohár za druhé miesto a potešil by ma ďalší „prírastok“.

Bežalo sa mi veľmi dobre – veď keď som sa začala stretávať s najlepšími športovcami, tak postupne tá bežecká energia prechádza aj na mňa. Trojnásobný olympijský víťaz v hode oštepom  Ján Železný výstrelom z „pištolky“ odštartoval preteky. Je to taký zvláštny pocit, keď Vás odštartuje aj naštartuje športovec svetového mena.

Trasa račianskeho behu vedie od TROCH ZAJACOV – krásnej country krčmičky, kde každú sobotu vyhráva iná country kapelka, smerom cez „vinohradnícku oblasť“, ktorá preslávila Raču vínkom, ktoré pila aj anglická kráľovná, smer Svätý Jur a späť. „Račianska frankovka“ minulý rok aj „bežala“ v zastúpení kolegu bežca, ktorý tento rok bežal ako „Strapec hrozna“, asi nemá rád „obyčajný“ bežecký úbor a tak si vždy niečo vymyslí. Je to taká „bežiaca reklama“ propagujúca Račianske vínko. A tento „Strapec hrozna“ sa mi podarilo predbehnúť, čo som považovala za taký môj osobný úspech.

Nebola som na trase nikdy sama, nakoľko polmaratónci bežali dva okruhy a my desiatkári jeden. Ako prví z  polmaratóncov sa oproti mne „rútili“ dvaja, ktorí si toto bežecké tempo udržiavali až do cieľa. Prvý dobehol „len“ o 32 sekúnd pred druhým. Bol ním Michal Glaus s časom 1:22:31. Druhým bol môj favorit sused Juraj Drotovan, ktorý mal na trase ešte svojich štyroch starších bratov Michala, Pavla, Jozefa a Štefana – tím THREE RABBITS RAČA – názov podľa country krčmičky v Rači. A Juraj získal aj krásny pohár za najrýchlejšieho Račana. Bratia Drotovanovci sú „Stvorení pre beh“ – žeby budúci ultrabežci?

Potvrdilo sa, že platí s kým sa stretávate, takým sa stávate. Dokazuje to moje 3. miesto na Račianskej desiatke a tak k minuloročnému nádhernému poháru pribudne „prírastok“. Čas oproti minulému roku som si zlepšila o 10 minút aj jedna sekunda, čo ma značne prekvapilo, ale asi je to tým, že som už konečne začala trénovať – veď ma čaká tento rok môj prvý „polmaratónik“.

Po sobotňajšej desiatke ma v nedeľu čakal „bežecký diamant“ beh na 16 km CROSS COUNTRY BABA-KAMZÍK. Nakoľko som sa začala „obklopovať“ s úspešnými bežcami a športovcami, tak sa ani neviem ako „zákonite“ postupne stávam úspešnou aj ja. Vyskúšajte to aj Vy – naozaj to funguje – „S kým sa stretávate, takým sa stávate“.


Autorka: Soňa Macejáková

8 článkov Soni Macejákovej o behoch, ktoré absolvovala v roku 2014 na www.beh.sk DOJÁKY

Behom sa Vaša krv okysličuje a získava na kvalite. Príjemca Vašej krvi môže získať aj lásku k behu - nie je to síce vedecky dokázané, ale ani vyvrátené ... A preto behajte, aby Vaša krv bola "kvalitná" a zaručila príjemcovi dlhovekosť.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára