Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

18.2.13
0
Po neúspechu v boji o amfík starosta prehral aj súboj o komisiu výstavby a územného rozvoja...

Starosta Peter Pilinský utrpel v posledných mesiacoch na komunálnej politickej šachovnici dve významné porážky: 11. decembra 2012 nepresadil do rozpočtu 450.000 € na amfík a 12. februára 2013 do komisie výstavby a územného rozvoja nepretlačil svojho protežanta Martina Jónu.

Pritom v oboch partiách mal starosta výhodu prvého ťahu a mal ich dobre rozohrané.

V partii o rozpočet ťažil z faktu, že návrh spracováva MÚ a prednostka pod dozorom starostu. Vytrvalo ignoroval rozpočtové priority pravicovej koalície a rozhodujúci súboj nechal až na koncovku - na rokovanie miestneho zastupiteľstva. Tam nezvládol tlak pozmeňovacích návrhov opozície, ktoré ho donútili presunúť 250.000 € z amfíka na opravu ZŠ Hubeného. Navýšenie čiastky na amfík o 80.000 € z rezervného fondu bolo pre starostu slabou náplasťou. Výsledok partie: prehra po výraznej prevahe čiernych figúr.

V partii o Račany Rosso a ďalšie developerské projekty si starosta počínal ešte horšie. Nevyšlo mu už otvorenie, kedy vsadil na nenápadné presadenie urbanistickej štúdie, a nevyšla mu ani medzihra - pokus o prepašovanie Martina Jónu do komisie výstavby a územného rozvoja. Návrh do miestneho zastupiteľstva predložil napriek neúspechu v komisii MZ 16. januára, kde jeho nominanta podporili len štyria poslanci (o. i. Brychta a Andráš). Starostu akiste k riskantnému ťahu zlákala podpora všetkých piatich členov Rady MZ (Andráš, Brychta, Máťuš, Šimoni, Štofira) na rokovaní 29. januára. Ako sa ukázalo, na presadenie návrhu v pléne MZ to nestačilo. Starosta nenašiel odvahu verejne priznať, že Martina Jónu navrhuje za člena komisie MZ on sám, a ôsmim zo štrnástich poslancov nedokázal vysvetliť, prečo by sa členom komisie mal stať práve jeho protežant. Výsledok partie: mat bielemu kráľovi v riadnom hracom čase.

Starostov zlý cit pre pozičnú hru akiste donúti jeho podporovateľov k úvahám, či vsadili na správneho koňa.






Súvisiace články:


0 komentárov:

Zverejnenie komentára