Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

30.10.12
0
Opäť zavládlo šero, dni tmavé, mlhavé  a nám, vodičom vchádzajú do cesty rovnako ponuré, tmavé postavičky. Autá svietia, svietime celý rok, aby nás bolo vidieť, ale chodci sa častokrát v tej tme strácajú...
Viem, čierne oblečenie je praktické. Takú čiernu bundu si oblečieš k hocičomu, tak ľahko sa neušpiní. Aj kabát, nohavice, topánky. Veľmi praktické... teda, ako pre koho...
Pre vodičov za volantom určite nie. Taká čierna postava sa ti zrazu vynorí pred autom v poslednej chvíli. Sú jednoducho neviditeľné. Kamarát z vidieka nadáva na Bratislavských chodcov. Nie, nie sú zlí, len sú neviditeľní.
"Zuzi, u nás na dedine každú nedeľu farár pripomína, že na čierne kabáty patria reflexné prvky a pri východe z kostola si každý takú pásku môže vziať a veru to aj babičky a dedkovia poctivo nosia. Nehanbia sa, pochopili. Ale tu sú ľudia ako mule! Normálne jazdím ako slimák, čo mám na niektorých úsekoch hrôzu z tých čiernych postavičiek!"
Veru, len nedávno sa mi vlasy zježili z mamičky a dvoch detí. Ešte aj tie detičky boli v praktickej čiernej.... Tu ani výhovorka na smútok či pietu neobstojí.
Darmo je na frekventovanom úseku vyznačený prechod pre chodcov a svetlá verejného osvetlenia nám bijú do očí, keď do vozovky vstúpi človek v tmavom odeve, splývajúci s čerňou asfaltu, vodič ho skutočne nemusí vidieť a nešťastie je na svete.
Urobte si radosť a nakúpte si veselé oblečenie. Aj sa vám myseľ rozžiari a tú čiernu, tú si odložte fakt len na čas nevyhnutného smútku a i vtedy sa nehanbite za reflexné prvky.



0 komentárov:

Zverejnenie komentára